Günün öne çıkan haberleri

6 Aralık 2018, saat 19:00: ANF’de günün öne çıkan haberlerini derledik...

HDP eski milletvekili, İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, 2013 Newrozu'nda yaptığı konuşması nedeniyle hakkında açılan davanın onaylanması üzerine kesinleşen 3 yıl 6 aylık çekmek üzere Kandıra Cezaevi'ne gitti.

 

 

HDP Kadın Meclisi ve Devrimci Parti üyesi  Benazir Coşkun tutuklandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi başlatan tutsaklardan 10'u hakkında soruşturma başlatıldı.

Efrîn merkez ve Cindirêsê ilçesinde işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik eşzamanlı 3 sabotaj eyleminde aralarında Sultan Murad çete grubunun elebaşlarından Hamza Qerha'nın da bulunduğu 4 çete elemanı öldürüldü.

HPG ve YJA Star gerillaları Sidekan’a bağlı Lêlikan tepesindeki işgalci Türk ordu güçlerini vurdu. Eylemde 1 mevzi imha edildi, 4 asker öldürüldü.

Bugüne kadar AKP’ye 'gizli tanık' olarak hizmet eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO) Başkanı Necdet Takva, Van halkının karşısına AKP adayı olarak çıkacak.

 

AP'de düzenlenen iki günlük Kürt konferansının son panelinde Ortadoğu’da bir barış gücü olarak kadınlar anlatıldı. İtalyan parlamenter Eleonora Forenza, “Kürt kadınları referans alınmalı” dedi.