Gün zulme karşı hep birlikte direnme günü'
HDP İzmir İl Örgütü, halkın iradesinin tamamen teslim alınmak istenildiğini belirterek, gün dayanışma ve hep birlikte zulme karşı direnme günü olduğunu kaydetti.
HDP İzmir İl Örgütü, halkın iradesinin tamamen teslim alınmak istenildiğini belirterek, gün dayanışma ve hep birlikte zulme karşı direnme günü olduğunu kaydetti.
HDP İzmir İl Örgütü, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile milletvekillerinin tutuklanmasını parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla kınadı. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz, başarısız darbe girişimi ardından OHAL ilan ederek ülkeyi Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetmeye başlayan Saray ve AKP Hükümeti'nin toplumda oluşan darbe karşıtı atmosferi fırsata çevirerek kendi sivil darbesini adım adım gerçekleştirdiğini söyledi.
Son olarak önceki gece HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte bazı milletvekillerinin tutuklanması ile halk iradesinin tamamen teslim alınmak istendiğini ifade eden Güleryüz, bu durumu protesto eden halka karşı ülke çapında saldırılar geliştirildiğini ve İzmir'de de 57 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.
Gözaltına alınanların bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Güleryüz, "İzmir’de gözaltına alınanlar, haklarında hiçbir takibat yapılmadan derhal serbest bırakılmalıdır. Gün, irademize sahip çıkma, dayanışma ve hep birlikte zulme karşı direnme günüdür. Çünkü çok iyi biliyoruz ki zulme karşı direnmek bir haktır ve direnenler her zaman kazanmıştır" dedi.