Günay: Hep birlikte HDP'yi savunmalı ve AKP-MHP'ye karşı mücadele etmeliyiz

HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Demokrasi güçleri hep beraber HDP’yi savunup AKP-MHP faşizmine karşı mücadele etmeli" dedi, iktidara "HDP var oldukça kazanamayacaksın" diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkez binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenciyken intihar eden Enes Kara için baş sağlığı dileyen Günay, “Enes, geride bıraktığı video mesajında bir Türkiye hakikatini çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. 20 yaşında yaşama sevincini kaybettiğini söylüyor. Aslında bir hakikati da söylüyor. Bu iktidarın gençlere, kadınlara vadettiği tek şey ölüm, geleceksizlik, umutsuzluk, karamsarlığı ifade ediyor. Üniversite öğrencileri bu süreçte 'barınamıyoruz' dedi. Öğrenciler sokaklara mahkûm edildi. İktidar bütün devlet kaynaklarını, imkânlarını cemaatlere sunarak öğrencileri mağdur; aileleri yoksul ve bu ülkenin gençlerini umutsuz bıraktı" dedi.
Gençlerin ölüme sürüklenmesine asla müsaade etmeyeceklerini aktaran Günay, “Bu konudaki her türlü mücadele hattını yürütmeye devam edeceğiz. İktidar öğrencilerin taleplerini isteklerini görmezden gelerek yandaşına, kendisine ayırdığı devlet imkanlarıyla Enes’i ölüme sürükleyerek, katline imza atmıştır. İktidar ve en önemlisi kaldığı cemaat yurdunun yetkilileri hesap vermelidir. Bizler geleceğimizi, gençlerimizi geleceksiz ve umutsuz bırakmamak için mücadele ediyoruz” diye belirtti.

EKONOMİK ÇÖKÜŞ

Ekonomik çöküşü değerlendiren Günay, şöyle devam etti:
"2022 yılında çöken AKP iktidarı kendi çöküşünün faturasını halka çıkarmaya devam ediyor. Bunu ilk gün yaptığı son zamlarla evler karanlık, mutfaklar yangın yeri, sofralar bomboş. Elektriğe yüzde 127 doğalgaza yüzde 100’ün üzerinde gıda ise yüzde 150'nin üzerinden zamlar yapıldı. İktidarın ekonomik planları yandaşlarına göre emekliye emekçiye işçiye kadınlara yoksula göre değil. Onlara tamamen açlığı ve yoksulluğu reva gören bir sistem reva görüyor. Halkımız tepkili ve öfkeli söndürülecek olan ampul evlerde iş yerlerinde yanan ampul değil AKP’nin rantla talanlar yaktığı ampuldür. Bu ampulü söndüreceğiz. Bu iktidar sandığa gitmeye korkuyor. Sandığa AKP’nin rant yolsuzluk için hazırlanmış dava dilekçeleri atılacak. Halkımız elbette AKP’den hesap soracak halkımız o ampulü söndürecek.

'HDP SAVUNULARAK FAŞİZME KARŞI MÜCADELE EDİLMELİ'

Tüm bu gerçekliği örtbas etmek için AKP iktidarı partimize saldırıyor. Grup toplantılarında nefret ve düşman dilini kullandılar. Sadece hamaset ve nefret saldırganlık üzerinden söylüyorlar. HDP’ye dönük her saldırı demokrasiye saldırıdır. Biz ilk kayyum atandığında bunun sadece HDP’ye dönük olmadığını, Türkiye demokrasisine dair olduğunu söyledik. Tarih bizi haklı çıkardı. Türkiye’nin geleceğine saldırıdır. Demokrasi güçleri hep beraber HDP’yi savunup AKP-MHP faşizmine karşı mücadele etmelidir. İktidara açıkça söylüyoruz; kaybediyorsunuz. HDP’ye saldırarak asla sonuç alamazsanız.
HDP var oldukça siz kazanamayacaksınız. HDP var oldukça, demokrasi güçleri, Türkiye halkları, gençler, kadınlar kazanacak. İktidarın küçük ortağı sürekli beka beka diyor ama o beka dedikleri şey bu ülkeyi uçuruma sürükledi. Gasp, torpil, talanın adı oldu beka. Yaşanan sorunlara söyleyecek bir sözleri yok. Sadece hamaset ve nefret. ‘HDP’yi istemiyoruz’ diye söylenip, durdular. Şunu açık bir şekilde söyleyelim; biz sizin lütfunuzla o Meclis’te bulunmuyoruz. Oy vermiş milyonların desteği ile Meclis'te bulunuyoruz.  Halkımızın gücü ve desteğiyle bulunmaya devam edeceğiz.
AKP kendinden önceki iktidarların toplam kötülüğünü şimdi uyguluyor. Reddettiği, karşı çıktığı bütün kötülük miraslarını AKP iktidarı bir bir hayata geçiriyor. Partimize dönük kumpas davaları da bu saldırganlıklarının sonucu olarak ortaya çıkıyor. Diyarbakır milletvekilimiz Semra Güzel’e ait dokunulmazlığın kaldırılması talebi Karma Komisyon’a sevk edildi. Bu bir demokrasi ve Kürt düşmanlığının açık sonucudur. İktidarlar tarafından nasıl baskı ve kumpaslarla yaşananlara tüm Türkiye bugüne kadar tanıklık etti. DEP’lilerin yaşadıkları her vicdan sahibi insanın hafızasında duruyor. Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da milletvekilliği düşürüldü. Ömer Faruk Gergerlioğlu geri geldi.
Bu bir Türkiye ve iktidar klasiği. Siyaseten baş edemediği muhalefeti böyle saldırılarla devre dışı bırakmaya çalışıyor. Bizler geçmişte aldığımız mücadele gücü, HDP bileşenlerinin aldığımız mücadele geleneğiyle dimdik ayakta durmaya, Türkiye toplumu için huzur, barış dolu demokratik bir gelecek için mücadele etmeye ve bunu vadetmeye devam edeceğiz. Bizler Türkiye’nin geleceğiyiz. Bizler Türkiye'nin demokrasisiyiz, barışı ve kardeşliğiyiz. Bunun için asla geri durmayacağız. Hep beraber mücadele edeceğiz.

 '22 OCAK'TA AMED'DEKİ MİTİNGİMİZE ÇAĞIRIYORUZ'

Bu saldırılar devam ederken biz de mücadeleye devam ediyoruz. HDP’liyiz, her yerdeyiz, dedik, Şimdi de HDP zamanı diyoruz. Alanlarda halk buluşmaları, mitingler gerçekleştirdik. Gerçekleştirmeye devam edeceğiz. İktidar 2022 yılında da kaybedecek. Sokaklarda halkımızla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Tekirdağ, Bursa ve Mersin’de mitingler gerçekleştirdik. En son Kocaeli’de miting gerçekleştirdik. Halkımızın HDP’ye nasıl gönül verdiğini, mücadele ettiğini gördük. Mecali kalmamış diyenlere cevabı alanlarda verdik. 22 Ocak’ta da Diyarbakır’da ‘HDP’yi savunuyoruz’ diyerek yine alanlarda olacağız. Yine hep birlikte mücadele sesini yükselteceğiz. Diyarbakır mücadele geleneği ve HDP’nin temsil ettiği mücadelenin hattıdır. Diyarbakır’da da sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu nedenle de 22 Ocak’ta gerçekleşecek olan mitinge halkımızı buradan davet ediyorum.”