GÜNDEM 15 KASIM 2013

GÜNDEM 15 KASIM 2013

- 91’İ tutuklu, 205 Kürt siyasetçi ve insan hakları aktivistinin yargılandığı ‘KCK’ İstanbul Davası’ görülmeye devam edilecek.

-Yüksekova'da evlere yapılan baskınlarında gözaltına alınan 14 kişinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

-YPG ile aşırı dinci çeteler arasındaki çatışmalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Almanya’nın başkenti Berlin’de PKK yasağının kaldırılması için gerçekleştirecek yürüyüş öncesinde bir basın toplantısı düzenleyecek.   

-Bingöl cezaevi firarından sonra PKK tutsaklarına yönelik sürgün, eziyet, işkence ve soruşturma furyası bitmek bilmiyor. 29 Eylül 2013 tarihinde kaldıkları Bingöl M Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine sürgün edilen 12PKK’li tutsağın çok kötü koşullarda tutuldukları bildirildi.

- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Madımak Katliamı'na ilişkin Devlet Denetleme Kurulu'nun yürüttüğü çalışmalara ilişkin katliamdan sağ kurtulan ve yakınlarını yitirenlerle birlikte Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı yapacak. (12.30)

-İnsan Hakları Derneği (İHD) Cezaevi Komisyonları’nın verilerine göre sadece son 6 içerisinde 14 tutuklu, Adli Tıp’tan rapor beklerken yaşamını kaybetti.

-Rojava'da El Kaide uzantılı El Nusra ile Irak Şam İslam Devleti (İŞID) çeteleri tarafından Kürt ve Arapların yaşadığı köylere yapılan saldırılar sonucu can güvenlikleri kalmadıkları ve uygulanan ambargo nedeniyle topraklarını terk eden Rojavalılar, akın akın ülkelerine dönmeye başlıyor.