GÜNDEM 31 MAYIS 2012

GÜNDEM 31 MAYIS 2012

* Türkiye devrimci liderlerinden Sinan Cemgil, Kadir Manga ve Alparslan Özdoðan katledilişlerinin 41. yılında bugün mezarları başında düzenlenecek törenlerle anılacak.

* Rusya’nın başkenti Moskova da, Kürt Kadın Organizasyonu VIYAN, Moskova Halklar Evinde düzenlediði bir etkinlikle Kürt kültürü ve edebiyatını tanıttı.

* Dünyaca ünlü Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman Yunanistan’ın Avrupa ortak para birimi bölgesinde 1 yıldan fazla kalması durumunda şaşkınlıða uðrayacaðını söyledi.

* Asya'yı Avrupa'ya baðlayacak dünyanın en büyük doðal gaz boru hattı Nabucco'da tehlike çanları çalıyor. Bir yandan Çin ve Rusya'nın Türkmenistan ile Azerbaycan'a baskısı, diðer yandan Kürdistan'da süren savaş, Irak ile Federe Kürdistan Yönetimi ile süre giden anlaşmasızlıklar yüzünden Nabucco'da yeni bir plan devrede.

* Akif Roj’un Recep Tayip Erdoðan: Öz ve Görüngü başlıklı analizi

* THY'deki grev ve grev yasaðı sürecini BDP/Blok Mersin Milletvekili Ertuðrul Kürkçü ile konuştuk... ANF'ye deðerlendirme yapan Kürkçü, "AKP Roboski ile Kürtlere, bu tür yasalarla da emekçilere yumruðunu gösteriyor" dedi ve THY'deki mücadele ilerlerse önemli kazanımlar elde edileceðini söyledi.