- AKP içerisinde Erdoðanın başkan veya Cumhurbaşkanı olmasının ardından partinin kime devredileceðine ilişkin yaşanan çatlak büyüyor. Cemaat, Erdoðan ile arasının açık olmasından dolayı Erdoðandan kurtulmak için köşk seçeneðini desteklerken, Erdoðan sonrasında etkin olmak için ise kendi adayları üzerinde yoðunlaşıyor. Cemaatin bu ataðına karşın Erdoðan ise Numan Kurtulmuşu öne çıkarmaya hazırlanıyor.
- Geçtiðimiz yılın son günlerinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlıðı (YTB) iki yıl süren kulis faaliyetlerinin ardından 66 kişiden oluşan Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulunun oluşturulduðunu açıkladı. Kurulda yer alanlarının neredeyse tamamı AKP ve Milli Görüş çevrelerinde yer alan kişiler.
- 23 yaşındaki genç bir kadının toplu tecavüze uðrayarak katledilmesi ardından dünya gündemine oturan Hindistanda, kadına karşı insan hakları ihlallerindeki artışın bir nedeni de ülkedeki nüfus dengesinin erkekler lehine artması. Ülkede doðan her bin erkek çocuðuna karşı yeni doðan kız çocuklarının sayısı kimi yerlerde 800ün altında.
--Kürt siyasi oluşumlar, Suriye Kürtleri ve Suriye halklarına ilişkin Sümer Park Resepsiyon Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
-Yeni yıla AKP ve YÖK baskılarına karşı boykotla giren üniversite öðrencileri ODTÜ boykotunu bir çok kentte sokaða taşıyarak "Üniversite isyanda" diyecek. Üniversiteliler, Taksim Tramvay Duraðı'nda bir araya gelecek. (14.00)
-Denizli'de dersleri boykot eden üniversiteliler, PAÜ Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelecek. (16.00)
-Afyonda Kürtlere yönelik gerçekleşen lince ilişkin ÝHD heyeti Afyonun Sultandaðı Ýlçesine giderek incelemelerde bulunacak.
-Suriye'deki Kürtlere insani yardımların ulaştırılabilmesi için Federal Kürdistan Bölgesi ile Suriye arasında bir sınır kapısının açılmasını isteyen Hewlerliler bir yürüyüş yapacak