Güven: Köleliğe artık yeter demeliyiz

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Kürtlerin tek ruh olmasının Kürtlerin elinde olduğunu belirterek, "Baskı altında yaşama ve köleliğe artık yeter demeliyiz. Kendi statümüzü oluşturmalıyız" dedi.

Bingöl’de Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Karlıova İlçe Örgütü binasında düzenlenen halk toplantısına katılan Leyla Güven, artan baskılara dikkat çekti.

Güven şöyle konuştu: "Kimse ben Kürt'üm diyemezdi. Biz toprağın altından kalkarak ‘Kürt vardır, haklarımız var' dedik. Kürtleri yüz yıldır bölmeye çalışıyorlar, kültürlerini ve dillerini unutturmak istiyorlar. Kürtlerin ortadan kaldırılmasını istediler."

Güven şunları ekledi: "Bu yüzden atalarımız Şeyh Said, Seyit Rıza ve günümüz de Sayın Öcalan 'biz varız' dediler. Bu topraklarda insanlık başladığından beri biz varız. Kim diyebilir ki biz Kürtler yokuz. Birçok Kürt insanını katlettiler, sürgün ettiler. Bu yüzden tarihimizi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Artık Kürtlerin varlığını dünya biliyor. Kürt yoktur meselesi ortadan kalktı."

"İmkanlarımız ve cesaretimiz var" diyen Güveni, "Bunlar çok değerli. Buralara bedeller verilerek geldik" vurgusunda bulundu.

Güven, şöyle devam etti: "Şimdi yüz yıl bitti. Hükümetler, İngiltere, Amerika, Rusya Ortadoğu'da bir takım oyunlar içindeler. Bu oyunların içinde Türkiye, İran, Suriye'de var. Her şeyi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Kürtlerin bir ruh olması bizim elimizdedir."

Kürt ulusal birliğinin öneminin altını çizen Güven, "Önümüze iki şey koymalıyız. Sayın Öcalan ve Mesut Barzani, Kürtlerin birliğini sağlayabilir. Ulusal bir kongre yapabilir. Baskı altında yaşama ve köleliğe artık yeter demeliyiz. Kendi statümüzü oluşturmalıyız" şeklinde konuştu.