Hakkari'de polis bu kez iki kişiyi yaraladı

Türk polisi Hakkari'de trafik nedeniyle yaşanan bir tartışma gerekçesiyle silah kullanarak, iki kişiyi ayağından yaraladı.

Polis saldırısı Hakkari’nin Bulvar Caddesi'nde meydana geldi. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre akşam saatlerinde sıkışan trafikte polis memuru ile 2 kişi arasında tartışma yaşandı.

Polisin silahını çekerek, Remzi Duman ve Metin Öztunç’a ateş ettiği ve her ikisini de bacaklarından yaraladığı belirtildi.

Hastaneye kaldırılan Duman, olayın yol kavgası yüzünden çıktığını ifade etti. Duman, yaşananları şöyle aktardı:

"Kent merkezinde karşısında trafikte arkadaşı bekliyorduk. Arkadaş tam araca binecekken arkadan gelen polis memuru kornaya bastı."

Aracından aşağı inen polisin kendilerine 'yürüyün gidin' diyerek hakaret ettiğini belirten Duman, "Arkadaşı bekliyoruz. O an polis memuru beylik tabancasını çıkararak ikimize kurşun sıktı" dedi.

Duman kendilerine silah sıkan polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Türk polisi, tam bir cezasızlık içerisinde sivillere karşı sık sık silah kullanıyor. Her yıl onlarca kişi polis ve askerin saldırılarında hayatını kaybediyor ya da yaralanıyor. Suç işleyen devlet görevlileri ise herhangi bir yargılama konusu olmuyor, aksine çoğu zaman terfi ettiriliyor.

30 Kasım günü Hakkari’nin Derecik ilçesinde Yeşilova’dan(İsyan) eski köyleri Anadağ’a (Bêruh) palamut toplamak ve piknik yapmak için giden 3 genç asker saldırısına uğramıştı. Askerlerin açtığı ateş sonucu 16 yaşındaki Özcan Erbaş sırtından vurularak infaz edilmişti.