'Hakkari halkı olarak vekilimiz Güven'i destekliyoruz'

Açlık grevinde olan Leyla Güven'in eylemini desteklediklerini söyleyen HDP Hakkari İl Eş Başkanı Sinan Kaya, "Hakkari halkı olarak sonuna kadar vekilimizin yanındayız" dedi. 

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in cezaevinde başlattığı açlık grevine destek giderek yayılıyor. Leyla Güven’e Hakkari halkının yanı sıra siyasetçilerden de destek gelmeye devam ediyor. HDP Hakkari İl Eş Başkanı Sinan Kaya, Leyla Güven’in Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla böyle bir eyleme imza attığını söyledi.

Leyla Güven'in uzun süredir açlık grevinde olduğunu belirten Kaya, "Sayın vekilimiz Leyla Güven tamamen Kürt Halk Önderi sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için böyle bir eyleme imza atmıştır, böyle bir inisiyatif kullanmıştır. Leyla Güven vekilimizin girmiş olduğu açlık grevi eylemi yerindedir, değerlidir. Hakkari halkı olarak sonuna kadar vekilimizin eylemini destekliyoruz" diye konuştu.

'KÜRT HALKI ŞAHSINDA SAYIN ÖCALAN’A TECRİT UYGULANMAKTADIR'

Öcalan’ın, milyonlara hitap eden bir halk lideri olduğunu söyleyen Kaya, "Aslında Sayın Öcalan üzerindeki tecride batığımızda, Öcalan şahsında Kürt halkının tamamına tecrit uygulanmaktadır. Yine Kürt halkının şahsında da Öcalan’a tecrit uygulanmaktadır. Kürt halkı olarak bu tecridi kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

Leyla Güvenin Hakkari halkının iradesi olduğunu ve Hakkari genelinde yüz 100 binden fazla oy aldığını hatırlatarak, "Sayın vekilimiz 100 bin insanı temsil ediyor. Maalesef vekilimizin bu demokratik talebi, AKP hükümeti tarafından görmezden geliniyor. AKP hükümeti geçmişten bu yana Kürt siyasetçilerini ve Kürt halkını tutuklama ve baskıyla sindirmek istiyor. Vekilimiz kendisi için bir talebi bulunmamaktadır. Vekilimiz tamamen Önderliğimiz üzerindeki tecride dikkat çekmek için böyle bir eyleme girmiştir. Vekilimizin iradesidir, saygı duyuyoruz ve sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.