Halk Şehitler Günü'nde alanlara çıktı

Cizre Bölgesi halkı, Mayıs şehitlerini andı. Anma etkinliklerinde gerilla direnişi de selamlandı.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi'nin Mayıs ayı şehitlerini anmak için organize ettiği eyleme onlarca şehit ailesi ve bölge halkı katıldı.

DİRBÊSİYÊ /ZİRGAN

Dirbêsiyê ve Zirgan sakinleri Berkevirê köyünün girişinde bir araya gelerek, Şehit Rustem Cûdî Şehitliği’me doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte şehitlerin fotoğrafları ve “Yolunuz yolumuzdur, amacınız amacımızdır” yazılı pankartlar taşındı.

Şehitlikte ilçe meclisi adına kısa bir konuşma yapan Medya Dirbêsiyê, şehitlerin hayallerine ulaşıncaya kadar mücadeleyi büyüteceklerini belirtti.

TIL TEMIR

Onlarca kişi ve şehit aileleri, Til Temir ilçesinde bulunan Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte şehitlerin fotoğrafları, siyasi parti bayrakları ve “Yolunuz yolumuzdur, amacınız amacımızdır” yazılı pankart taşındı.  Meclis önünden yürüyüşe başlayan halk, kentin işlek cadde ve sokaklarına geçti. Yürüyüş, Elektrik Kavşağı sokağında son bularak mitinge dönüştü.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesen Nayif, "Bölgenin ve yurttaşların korunması ve için şehitler kendilerini feda ettiler. Onların sayesinde kazandığımız haklarımızı korumamız gerekir” dedi.

AMÛDÊ

Amûdê’de ilçe sakinleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan onlarca kişi, Şehit Aileleri Meclisi önünde bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

Şehit Aileleri Meclisi, Kürdistan Özgürlük Hareketi bayraklarını ve üzerinde “Devrimimiz onurumuzdur, onurumuzu koruyacağız”, “Yolunuz yolumuz, amacınız amacımızdır” yazılı pankartlar taşıyan halk, sık sık “Şehîd namirin”, “Bê serok jiyan nabe” sloganları attı.

Halk, daha sonra Şehit İsmail Şehitliği’ne yürüdü. Burada konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Yönetim üyesi Avaşin Hesen, Medya Savunma Alanları’na dönük soykırım ve işgal saldırılarının Kürt halkını hedef aldığını ifade etti.

QAMIŞLO

Qamîşlo’daki Mişte Nûr Kavşağı’nda bir araya gelen onlarca şehit ailesi ve halk, Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte şehit fotoğrafları, Kongreya Star, Şehit Aileleri Meclisi ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, ‘Yolunuz yolumuzdur, amacınız amacımızdır’, ‘Önder Öcalan özgürlük ve adalet’, ‘Devrimimiz onurumuzdur’ ve ‘Kendimizi ve onurumuzu savunacağız’ yazılı pankartlar taşındı.

Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’nde kısa bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Masûm Hesen, binlerce Kürdün şehitlerin yolundan ilerlediğini ve sonuna kadar Kürdistan dağlarındaki gerillanın yanında duracağını vurguladı. Öte yandan Leyla Qasim ve Şehit Mizgîn’i (Gurbet Aydin) anan Hesen, şehitlerin yolundan ayrılamayacakları sözünü verdi.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’de de Dugirê köyünde bulunan Şehit Dilşêr Şehitliği önünde bir araya gelen bölge halkları şehitlik alanına doğru yürüyüşe geçti. Burada Kongreya Star Yürütme Kurulu üyesi Kilara Edisa kısa bir konuşma yaptı.

Şehitlerin toplum değerleri ve devrim için canını feda ettiğini belirten Kilara Edisa, öte yandan Türk devletinin Kürt mücadelesini yok etmek için saldırılarına devam ettiğini vurguladı.

TIL HEMÎS

Til Hemis ve Til Birakê ilçe sakinleri de Til Hemis batısında bulunan Al Akule köyü kavşağı önünde bir araya gelerek Til Hemis Şehitliği’ne doğru yürüyüşe geçti.

Şehitlikte konuşan Til Birakê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Weid El Ilêwi, bütün özgürlük şehitlerini anarak, bölge halklarının şehitlerin sayesinde mücadeleye devam edebildiğini ifade etti.

Daha sonra konuşan Til Hemis ilçe Eşbaşkanı Xalid El Nayif ise, şehitlerin yolundan gideceklerini ve şehitlerin sayesinde elde edilen kazanımları koruyacaklarını kaydetti.

Til Hemis Şehit Aileleri Meclisi, 24 Ekim 2019’da Serêkaniyê’de şehit düşen Askeri Disiplin Güçleri savaşçısı Şehit Mecid El Ebdullah’ın kimlik bilgilerini okuyarak, bilgilerin olduğu evrakı ailesine teslim etti.

TİL KOÇER

Til Koçer’de bulunan yüzlerce kişi, ilçe girişinde bir araya gelerek Şehid Eqad Eswed Şehitliğine kadar yürüyüş düzenledi. Burada özgürlük savaşçıları anısına gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hewas Miflih, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarını kınadı. Miflih, bu saldırıların Kürt halkının iradesine yönelik olduğunu belirtti.

DÊRİK

Yüzlerce kişi Şehit Xebat Dêrik Şehitliğine doğru yürüdü. PYD adına Dilyar Cûdî kısa bir konuşma yaparak, “Şehitlerin kanına layık olmamız gerekir. Onların yolundan gitmeli ve onların kanı üzerine kazandığımız hakları savunmalıyız” dedi.

Konuşmanın ardından halk, şehitlerin mezarlarına gül bıraktı.

ŞEDADÊ

Şedadê'de Şehitler Günü dolayısıyla bir araya gelen onlarca şehit ailesi, sivil toplum kuruluşu ve askeri kurum üyeleri Şedadê Şehitliği’ne doğru yürüyüşe geçti.

Şehitlikte konuşan Şedadê Askeri Meclisi üyesi Ewde El Hibi, “Bölge topraklarını tertemiz kanlarıyla özgürleştiren şehitlerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerin sayesinde bugün onurlu ve özgür bir şekilde yaşıyoruz” dedi.

Demokratik Birlik Parti (PYD) üyesi Fadil El Hisên de şehitleri anarak, şehitlerin yolundan gideceklerinin sözünü verdi.

Şedadê Şehit Aileleri Bürosu Yürütme Kurulu üyesi Ayat İbrahim, şehitlerin düşmana karşı savaş cephelerinde direnerek ülke toprakları uğruna canını feda ettiğini, bu nedenle ölümsüz olduğunu belirtti.