Hasta tutsağa ilaç da yok sevk de!

Hasta tutsak Rıdvan Yusufoğlu’na ilaçları verilmiyor. Yusufoğlu'nun tedavi için sevk talebi de yanıtsız bırakılıyor.

“Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla 16 yaşında tutuklanıp müebbet hapis cezası verilen ve 29 yıldır cezaevinde olan Rıdvan Yusufoğlu, ağır hastalıklarla mücadele ediyor. Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bağırsak ve makatında kanaması devam eden Yusufoğlu'na, 17 yıl önce Ülseratif Kolit (Kalın bağırsakta kronik bir hastalık) tanısı konuldu. Varis, bel fıtığı, mide ile uyku apnesi rahatsızlıkları da bulunan Yusufoğlu’nun ilaçları verilmiyor. Yusufoğlu için elzem olan intihap önleyici Salofalk ilacı, yalnızca bazı büyükşehirlerde satıldığı gerekçesiyle verilmiyor. Mevcut durumdan kaynaklı Yusufoğlu’nun Amed veya Van’a sevk için defalarca yaptığı başvurulara ise yanıt verilmedi.
Gün geçtikçe böbrek ve makatındaki kanamanın arttığı Yusufoğlu’nun Ağrı’da mevcut Gastroenteroloji bölümü olmaması nedeniyle tedavisi yapılmıyor.

'KANAMALARIM DEVAM EDİYOR'

Avukatı aracılığıyla bilgi veren Yusufoğlu, Amed ya da Van’a sevkinin yapılmasını istedi ve şöyle dedi: “Pandemi nedeniyle revire de gidemiyorum. Her gittiğimde 14 günlük karantinaya alarak izole ediyorlar. Kanamalarım da halen devam ediyor. Hastalığım kronik, hayati önemdedir ve risklidir. Dolayısıyla bir an önce tedavim ve tetkiklerimin yapılması gerekir. Fakat Patnos'ta bu imkan yok."