Hasta tutsak Aydoğan, yaşamını yitirdi

Urfa'da 64 yaşındaki hasta tutsak Emine Aslan Aydoğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Urfa'daki T Tipi 2 Nolu Cezaevi'nde bulunan 64 yaşındaki Emine Aslan Aydoğan, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 16 aydır tutsak olan Aydoğan'ın böbreğinde tümör olduğu için 10 gün içinde 4 kere ameliyat edildiği ve 10 gündür yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Durumu kötüleşen Aydoğan'ın, bu sabah yaşamını yitirdiği bilgisi ailesine ulaştırıldı.

TAHLİYESİ İÇİN BAŞVURULMUŞTU

Aydoğan, HDP Viranşehir ilçe yöneticiliği yaptığı 2018 yılında, üzerinde gizli tanık ifadesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davadan "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 8 yıl 7 ay hapis cezası almıştı. 16 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinde görme sorunu, safra kesesi rahatsızlığı ve böbrek tümörü hastalıklarını taşıyan Aydoğan'ın ailesinin tedavisinin yapılması ve tahliye edilmesi için Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi'ne ve İnsan Hakları Derneği Urfa Şubesi'ne başvuruda bulundukları öğrenildi.

Aydoğan'ın cenazesi kentteki Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Otopsi işleminden sonra aile cenazeyi alacak ve defin için Viranşehir'e götürecek.