Hasta tutsak Ayık: Saldırılar sürerse yeni cenazeler çıkacak!

Eskişehir Cezaevindeki hasta tutsak Devrim Ayık, "Baskılar ve saldırılar devam ederse buradan da cenazelerin çıkması an meselesidir" dedi.

Eskişehir H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Özgür Halk dergisi eski çalışanı ve ağır hasta Devrim Ayık, ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde yaşanan hak ihlallerini aktardı. 2015'te "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan ve bir çeşit bağırsak hastalığı olan Crohn olan Ayık, 2006 yılında geçirdiği kaza nedeniyle sağ gözünü tamamen kaybetti, sol gözü de miyop.

'CİDDİ HAK İHLALLERİNE UĞRUYORUZ'

Dişlerinde oluşan apse nedeniyle bağırsak hastalığının tedavisi için aldığı ilacı kullanamadığını aktaran Ayık, tedavi için sürekli hastaneye gidip geldiği için karantinaya aldığını belirterek, "Daha önce 4 dişim genel anesteziyle alındı. Şimdi de 5 tane daha dişim çekilecek. Hastalığımdan dolayı normal müdahale yapılamıyor. Doktor normal müdahale yapmak istedi. Buna karşı çıkınca beni fakülteye sevk ettiler. Bu dişlerimin tedavisinin yapılmasını bekliyorum. Karantina odaları çok kötü durumda. Temizlik malzemesi, çamaşır suyu alıp temizliyorum ama kötü dışkı kokuları gitmiyor. Bu da benim sağlığımı etkiliyor" dedi.

Cezaevinde ciddi hak ihlallerine maruz kaldıklarını ifade eden Ayık, kendilerine ayakta sayım dayatıldığını söyleyerek, "Bu dayatmayı bahane ederek bize saldırmak istiyorlar. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu cezaevi müdürü, yönetimi ve gardiyanlardır. Halkımıza çağrımızdır mücadelelerini genişletip, büyütsünler. Zindanlara ses olup, ve el versinler. Bu son günlerde nasıl ki zindanlardan şehitler çıkmışsa; eğer sessiz kalınırsa durum böyle gider. Verilecek mücadele ile bu tecrit ortadan kaldırılır. Cezaevindeki arkadaşlarımız sağlık sorunları ve işkencelerden ötürü şehit düştü. Biz diyoruz ki cezaevlerinde ölüm olmasın. Halkımız da bunun için mücadelesini yükseltmeli. Buradaki baskılar ve saldırılar devam ederse Eskişehir Cezaevi'nden de cenazelerin çıkması da an meselesidir" diye belirtti.