Hasta tutsaklar Abi ve Kurt için çağrı

Ankara ve İstanbul'da yapılan açıklamalarda, hasta tutsaklar Ebedin Abi ve Feridun Kurt’un durumuna dikkat çekildi.

Ankara'daki Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, eylemlerinin 348’inci haftasında online basın toplantısı düzenledi. Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Cezaevinde kalan Ebedin Abi’nin durumunun aktarıldığı toplantıda İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen konuştu.
Ebedin Abi’nin kalbindeki 5 damarda tıkanma olduğunu söyleyen Çevirmen, Abi’nin aynı zamanda Tip 2 şeker hastası olduğu ve kontrollere götürülmediği için hastalığının ilerlemesiyle insülin kullanmak zorunda kaldığını aktardı.
Abi’nin 2016 yılında apandist, 2017 yılında da fıtık ameliyatı olduğuna dikkati çeken Çevirmen, "Doktorun kendisine insülin iğnesi verdiğini ve 15 gün sonra kontrole gelmesini söylediği buna rağmen 2,5 yıldır doktoruna muayene edilmediğini de aktarmıştır" dedi.
Yaşamsal riski bulunan ağır kalp hastası olan Ebedin Abi’nin ve uzun yıllardır bu kalp sorununun artarak devam ettiğini ifade eden Çevirmen, Abi'nin tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.


İSTANBUL

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, her hafta düzenledikleri “F Oturumu” eyleminin 476’ncı haftasında salgın dolayısıyla sanal medya üzerinden açıklama yaptı. Bu haftaki eylemde, Bolu F Tipi Cezaevi'nde tutsak bulunan Feridun Kurt’un durumuna dikkat çekildi.
Basın açıklamasını yapan İHD İstanbul Şubesi Hapishaneler Komisyonu üyesi Mehmet Acettin, tutuklu bulunduğu 26 yıl boyunca tedavi edilmeyen tutuklu Feridun Kurt’un gözaltında gördüğü ağır işkence sonucunda belinden sakatlandığını paylaştı.
Kurt’un ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde tutuklandığı ilk günden bu yana tedavi edilmediğini aktardığını dile getiren Acettin, ameliyat edilmesi gerekirken sadece ilaç tedavisi verildiğini, hapishane koşullarında hastalıklarının hızla ağırlaştığını ifade etti.