Hasta tutsaklar Güler ve Bülbül'ün durumu ağır

İzmir ve Ankara'daki hak savunucuları, hasta tutsaklar için eylemlerini sürdürdü. Eylemlerde Sıddık Güler ve Nurullah Bülbül’ün durumlarına dikkat çekildi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishaneler Komisyonu, eski Sümerbank önünde hasta tutsaklar için eylemlerini sürdürdü.

İHD İzmir Şube yönetici Ahmet Çiçek, İskenderun T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan 80 yaşındaki Sıddık Güler'in durumuna dikkati çekti. Güler'in kalp, hipertansiyon, iltihaplı eklem romatizmasının olduğunu, dizlerinde morluklar bulunduğunu ve tekerlekli sandalye bağlı olduğu için tek başına yaşamını sürdüremediğini belirtti.

Çiçek, ağır hasta tutsakların hemen serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi de İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Rize Kalkandere L Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Nurullah Bülbül’ün durumuna değinildi.

İnisiyatif adına açıklamayı İHD Ankara Şubesi Eş Başkanı Fatin Kanat yaptı. Kanat, “1975 doğumlu olan Nurullah Bülbül 2016 yılında tutuklanmış ve yargılanmaktadır. Kalpte mitral kapak darlığı, kalpte kaçak (üfürüm), yüksek nabız (taşikardi) ve ritim bozukluğu, iltihaplı romatizma, hipertansiyon ve yüksek kolesterol, böbrek rahatsızlığı ve taş düşümü, ayak parmaklarında kireçlenme ve kemik büyümesi bulunmaktadır" dedi.

Kanat, Bülbül’ün acilen tedavi edilmesini ve serbest bırakılmasını istedi.