Hasta tutsaklara tahliye, İmralı tecridine son!

Adana Kürkçüler Cezaevi'ndeki işkence uygulamalarına dikkat çeken Eşbaşkan Nimet Sezgin, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin karşılanmasını, hasta tutsakların tahliye edilmesini isteyerek, "İmralı tecridine son verilmelidir" dedi.

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER), Adana Kürkçüler T ve F Tipi Kapalı Cezaevlerinde yaşanan işkence uygulamalarına dair Adana Kürkçüler Cezaevi önünde açıklama yaptı. "Tecride son siyasi mahpusların talepleri kabul edilsin" pankartının açıldığı açıklamada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, HDP il ve ilçe yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Çukurova Bölge Eş Sözcüsü Enver Güler ile yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

HASTA TUTSAKLAR TAHLİYE EDİLSİN

Başta İmralı tecridi olmak üzere birçok cezaevinde yoğun hak ihlallerinin yaşandığına dikkat çeken AATUHAY-DER Eşbaşkanı Nimet Sezgin, cezaevlerinin ülke yönetiminin aynası olduğunu, siyasi tutuklulara yaklaşımın ülkenin nasıl yönetildiğini gösterdiğini aktardı. Sezgin, "Her gün başka bir cezaevine sıçrayan ve giderek yayılan açlık grevlerinin son bulması için siyasi tutsakların talepleri geciktirilmeden karşılanmalı. İmralı tecridine son verilmelidir. Özellikle yaşamını cezaevlerinde idame ettiremeyecek kadar ağır olan yaşlı ve hasta tutsaklar tahliye edilmelidir" dedi.

HUKUKSUZLUKLARA SON VERİN

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan tutsakların, 14 Temmuz'dan bu yana hak ihlallerine karşı 5'er günlük  dönüşümlü açlık grevinde olduğunu ifade eden Sezgin, tutukluların ağız içi arama dayatması nedeniyle hastaneye gidemediğini ve en temel haklarının gasp edildiğine yer vererek, "Hastane ve sevk sırasında ağız içi aramalara son verilmelidir. Buradan Adalet Bakanlığı'na sesleniyoruz; tüm bu hukuksuzluklara bir an önce son verilmelidir. Aksi takdirde yaşanacak tüm bu olumsuzlukların sorumlusu olacaktır" diye konuştu.

'JANDARMADA PANKARTI YIRTTI'
Sezgin ardından konuşan HDP'li Tülay Hatimoğulları, işkence uygulamalarına dikkati çekti.

Hatimoğulları’nın konuşmasına izin vermeyen jandarma, açıklama için izin alınmadığını ve açıklama yerinin kamu alanı olduğunu söyleyerek kitlenin elindeki pankartı yırtıp, açıklamaya engel olmaya çalıştı. Ayrıca jandarma o esnada görüntü alan basın mensuplarını engellemeye çalıştı.

Kitle, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganı atarak, hapishane önünden ayrıldı.