Hastaneye kaldırılan tutsak Yılmaz, tedaviyi kabul etmedi

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevinde olan Nizamettin Yılmaz, fenalaşması üzerinde kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesi’nde tedaviyi reddetti. Yılmaz, yeniden cezaevine götürüldü.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde kardeşi Şerafettin Yılmaz (38) ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarına karşı 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Nizamettin Yılmaz (36), fenalaştığı için ambulansla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede bir süre müşahede altında tutulan Yılmaz, tedaviyi reddedince yeniden cezaevine götürüldü.

Cezaevinde açlık grevinde olan tutuklu Şerafettin Yılmaz ile görüşen ailesi, Yılmaz’ın durumunun iyi olduğunu belirtirken, tutukluların İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatlarına çağrı yaptıklarını kaydetti. Yılmaz’ın ayrıca açlık grevine girdiği günden bu yana 10 kilo kaybettiği belirtildi.

28 Mart 2018'den bu yana tutuklu olan Nizamettin Yılmaz’ın 4 çocuğu bulunuyor. Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile yargılaması devam eden Yılmaz, ailesi ile yaptığı son görüşmede annesine, “Ben tahliye edilirsem bile eylemimi evde sürdüreceğim. Bu yüzden ne olur ne olmaz siz evde yerimi hazır edin” demişti.