Hazal Karabey: Gençlik iktidarı teşhir ediyor

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Hazal Karabey, başlattıkları kampanya ile uyuşturucuya ve bağımlılığa karşı mücadele edeceklerini belirterek, ‘Direnen ve mücadele eden bir gençlik, iktidarlarının sarsılması demektir’ dedi.

Devletin Kürt gençleri üzerindeki kirli savaş yöntemlerinin olduğunu söyleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi Üyesi Hazal Karabey, uyuşturucu kullanımının Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde daha çok olduğuna dikkat çekti.

Gençlik olarak 10 Eylül’de başlattıkları ‘Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım’ kampanyası ile uyuşturucuya ve bağımlılığa karşı mücadele edeceklerini kaydeden Karabey, ‘Direnen ve mücadele eden bir gençlik iktidarlarının sarsılması demektir’ dedi.

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

Hazal Karabey, kampanyalarının nasıl başladığını ANF’ye anlattı: “Yaşama dair tüm değerlere yönelik saldırıların gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Günümüzde özellikle kapitalizm ve onun canavarı olan ulus devlet kültürsüzlüğü  ahlaki değerlerden kopuşu en üst boyuta taşımıştır. Özünden çıkararak, içini boşaltarak, anlamsızlaştırarak, köleliği yeniden geliştirmek istiyorlar. Hiçbir toplum tümden ortadan kaldırılmaz. Fakat yozlaştırılarak, yaşam adına bütün değerleri, kültürü özünden kopartılarak eritilip yok edilebilir.  Özel savaş politikaları ile şu an bu uygulanıyor.

Gençliği özünden kopararak sistemin istediği şekilde hareket etmesini, sorgulamayan, mücadele etmeyen ve sisteme bağımlı bir gençlik yaratılmayı istiyorlar. Türkiye’de ve yoğun olarak Kürt illerinde uyuşturucu kullanımı çok yaygın ve bunun nedenini biliyoruz. Her şeye müdahale edenler, uyuşturucuya neden edemiyor? Gençliğin tarihsel misyonundan da bildiğimiz gibi gençlik, toplumun dinamik gücüdür. Değiştiren, dönüştüren, kabul ve red ölçüleri net olan bir güçtür.  Bizler HDP gençlik meclisi olarak bu özel savaş politikalarının farkındayız ve tüm gençlerde ve toplumda bu farkındalığı oluşturmak için 10 Eylül’de Amed’de “ Bağımlılığı kıralım , yeni yaşamı kuralım” kampanyasının startının verdik. bu kampanya ile amacımız, toplumda bir bilinç oluşturmak ve yürütülen bu kirli politikaları teşhir ederek gençlere gerçek rollerini hatırlatmak.”

GENÇLİK İKTİDARLARI SARSIYOR

Kürt gençlerinin mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini vurgulayan Karabey, “Kürt özgürlük mücadelesi aynı zamanda gençliğin ruhuyla büyüyüp gelişiyor. Kürt gençleri diline, kimliğine, kültürüne yönelik saldırılar karşısında örgütlenerek büyüyen gençlik ruhu etrafında kenetlenen bir yapıdır. Her türlü zulüm ve baskıya rağmen özgürlük mücadelesinden asla vazgeçmeyecek bir ruha sahip. Bu ruhun yok edilmesi için çok fazla yöntem geliştirildi. Yeri geldi işkence, baskı, gözaltı ile gençliği sindirmeye, susturmaya çalıştılar.  Özellikle Kürt gençleri üzerinden sistematik bir şekilde yürütülen bu politikalarla amaçlanan özgürlük mücadelesinin tasfiyesiydi. İşte bu yüzden Kürt özgürlük mücadelesinin öncüsü olan gençliğin büyümesi gelişmesi bugün AKP-MHP faşist iktidarının korkulu rüyası haline gelmiştir. Kürt gençleri bugün bulundukları her yerde iktidarın gençliğe dönük politikalarını teşhir etmektedir. Biat değil özgür gençlik talebi ile yola çıkan Kürt gençlerini yıldırmayı amaçlıyorlar. Direnen ve mücadele eden bir gençlik, iktidarlarının sarsılması demektir” dedi.

HER YERDE ANADİL KURSU AÇTIK

Kampanyalarının sadece bağımlılığa karşı olmadığını aynı zamanda kültürel çalışmalarının da olacağının altını çizen Karabey, asimilasyon politikalarına karşı anadil ve kültür çalışmalarının olacağını da şu sözlerle kaydetti: “Her toplumun kendine has öz değerleri var, toplum değer üretir, yaşamı örer. Gençliği toplumsal bir kültür ve değer durumlarından uzaklaşan toplum değerini yitirir kültürsüzleşir. HDP Gençlik Meclisi olarak bu kampanya kapsamında asimilasyon politikalarına karşı dil ve kültür çalışmalarımız olacak. Bulunduğumuz her yerde anadil kursları açtık. Bunları daha yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Yine yerellerde kültürel etkinlikler, şölen, konser, tiyatro, tarihi yerlere gezi gibi çalışmalarımız olacak. HDP Genç Kadın Koordinasyonu olarak toplumun her yerinde bastırılan genç kadınlar için sanatlarıyla sözlerini söyleyebileceği bir yarışma başlattık bu kampanya içerisinde. Genç kadınlar bağımlılığa ve istismara karşı sanatta buluşuyor” diye resim, şiir, öykü, fotoğraf ve folklor, yarışma ile sanatta genç kadınların rengini, bakışını sanatta özgürce yansıtacağını düşünüyoruz. Bu yarışmamızın finalini büyük bir şölenle gerçekleştireceğiz. Yine yerellerde gençlerin gidebileceği kültür merkezleri açmaya dönük yoğunlaşmalarımız var.”

HDP Gençlik Meclisi’nden Hazal Karabey, son olarak Kürt gençlerine örgütlenme çağrısı yaptı: “İktidarın tüm asimilasyon, inkar ve imha politikalarına karşı gençlere düşen görev bizim şahsımızda bir toplumun yok edilmeye çalışıldığının bilinci örgütlenmeli. Gençlik, ruhunun gereği olarak mücadele etmelidir. Kampanyamız yeni yaşam , güzele doğru olan, ahlaklı olana davettir. Bağımlılığı kıralım, yeni yaşamı kuralım.”