HBDH, 2021'de 128 eylem gerçekleştirdi

2021'de 128 eylem gerçekleştirdiklerini açıklayan HBDH, "Dosta güven, düşmana korku saldık. Faşizmin korku duvarlarını yıktık. 2022 yılında “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız” devrimci seferberlik hamlemizi daha da büyüteceğimizi ilan ederiz” dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi(HBDH) yaptığı yazılı açıklama şunları belirtti:

“HBDH milisleri ve gerillaları olarak 2020 yılında başlattığımız “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız” devrimci seferberlik hamlemizi 2021 yılında “ileri...daha ileri” şiarıyla faşizme karşı mücadelede daha önemli bir yere taşıdık. 2021’deki mücadelemiz işçi sınıfı, kadınlar, gençler ve bütün ezilenler için önemli bir dönem olarak tarihimizde yer alacaktır. 2020’den 2021’e taşıdığımız iddialarımız günden güne artan eylemlerimizle ezilenlere umut oldu. Gerillalarımızın devrimci savaş alanlarından milislerimizin hesap sorduğu sokaklara ve fiili meşru mücadele alanlarına kadar her yerde işçilerle, emekçilerle, kadınlarla ve bütün ezilenlerle daha fazla birleştik, geliştik ve büyüdük.

2021 yılı içerisinde Türkiye ve Kürdistan’da yoksul halklarımız sefalet içerisinde yaşarken şatafatlı bir yaşam sürenlerin, Kürt halkını katledenlerin, Alevi’lere ‘ölüm’ diyenlerin, kadınlara tecavüz edenlerin, gençlerin geleceğini elinden alanların ensesinde olduk. Bütün bunların organize edicileri olan polislere, bekçilere, patronlara, faşist parti yöneticilerine yönelik yüzlerce eylem gerçekleştirdik. HBDH milis ve gerillaları her bir eylemiyle hem hesap sordu hem de ölümsüz yoldaşlarımızın isimlerini düşmanın bir kez daha korkulu rüyası yaptı. Dosta güven, düşmana korku saldık. Faşizmin korku duvarlarını yıktık.

2021 yılı AKP-MHP faşizmi için sömürge ve işgal siyasetini günden güne artırdığı bir yıl oldu. Hem içte hem de dışta yürüttüğü bu politikalar neticesinde emekçilerin yaşamları zorlaştı, sermayenin karı uğruna Türkiye ve Kürdistan toprakları ucuz emek gücü oldu. Binlerce işçi öldü, on binlercesi işten çıkarıldı. Kadınların yaşam hakları İstanbul Sözleşmesi ile bir kez daha ellerinden alınmak istendi, yüzlerce kadın öldürüldü, binlercesi şiddete maruz kaldı. Kürt halkı ve onun siyasi temsilcileri ile özgürlük savaşçıları zindanlarda tutsak edildi, öldürüldü. Ancak her bir toplumsal muhalefet, kadınlar, emekçiler ve bütün ezilenler faşizme karşı daha fazla cüretli ve kararlıydı. Yüzlerce grev gerçekleşti, on binlerce kadın tek ses oldu, Kürt halkı faşizme karşı hep direndi. Kazanmakta olanın direnenler olduğu, kaybedenlerin ise AKP-MHP faşizmi olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Bu süreçte HBDH Milis ve Gerillaları olarak tarihsel görevlerimizi ölümsüz yoldaşlarımızın anısına ve halklarımız için gerçekleştirdik. Faşizmin kapı kulları hedefimiz oldu, patronlar hedefimiz oldu, Kürt halkının katilleri hedefimiz oldu, kadın katilleri hedefimiz oldu. Zindanlarda süren direnişleri selamladık, gerillaların direnişlerini sokaklara taşıdık. İşçi grevlerinde birleşik mücadelemizin sloganları atıldı, sokak barikatlarında dövüştük, sözlerimizi milislerimizin ve gerillalarımızın iradesiyle gerçek kıldık. 2021 yılı içerisinde birçok toplumsal alana değen 128 milis eylemimizle faşizme olan öfkeyi harekete geçirdik. Eylemlerimizle toplumsal çelişkileri buluşturmak için daha fazla mücadele edeceğiz. Çökmekte olan AKP-MHP faşizminin sonunu birleşik devrim mücadelemiz hazırlayacaktır. HBDH, bu nedenle nerede bir adaletsizlik varsa orada olacaktır.

2022 yılında “Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız” devrimci seferberlik hamlemizi daha da büyüteceğimizi ilan ederiz. HBDH güçleri olarak faşizme karşı 2021 yılında gerçekleştirdiğimiz 128 eylem 2022 yılının müjdecisidir.”