HBDH Çiyager Milislerinden polis noktasına eylem

HBDH Çiyager Milisleri, Amed’in Sur ilçesinde bir polis noktasında el yapımı patlayıcı ile eylem düzenledi.

HBDH Çiyager Milisleri, 9 Ocak günü 00:00 sıralarında Amed’in Sur ilçesindeki Çarşı Karakolu’nun arka bahçesinde yer alan polis nöbet kulübelerine iki adet EYP ile eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı açıklamada “Kentimizde sömürgeciliğin işgal nöbetini tutan polislerin, patlama sonrası büyük korku ve panik içerisinde kaçtıkları gözlemlenmiştir” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “105 gün süren tarihi Sur direnişi karşısında tüm gücüyle saldıran sömürgeci güçler Sur’u teslim aldıklarını sandılar. Kentin içerisine yaptıkları adı toplu konut olan ancak kendisi bir hapishane olarak inşa edilen evlerle, kentin direniş hafızasına, direniş geleneğine pranga vurmaya çalıştılar. Sur   ilçesinde direniş kararlılığını katliamla, hapisle bitiremediklerini gördükleri için ilçenin kendisini toplu konutlarla hapishaneye çevirdiler.

Ama nafile... Sömürgeci kalelerinin önüne kurdukları nöbet kulübelerinde dahi korku peşlerini bırakmayacak. Çünkü bu kentin her sokağında, her direnişinde, her evinde komutan Çiyager’in ruhu yeni Çiyagerleri kavgaya çağırıyor. Sömürgeci faşist güçlerin kabusu olan birleşik devrim mücadelesine katılmaya çağırıyor.

Sur demek destansı direniş demektir. Şimdi tüm Sur gençliğini çürümüş faşist sömürgeci rejimin taburesini tekmelemeye HBDH’ın birleşik devrim çizgisinde harekete geçmeye çağırıyoruz.”