Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

HBDH: İzmir’de faşizmin şirketi ateşe verildi

HBDH, İzmir'in Menemen ilçesinde belediye ile ortak Metasu şirketinin iştirake deposuna karşı eylem yaptığını açıklarken, ciddi maddi hasar verildiğini aktarıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), İzmir'in Menemen ilçesinde "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü sağlayacağız” hamlesi kapsamında eylem gerçekleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH şunları belirtti: “Faşist AKP MHP Rejimi ve onun destekçileri, haklarımızı ve işçileri sömürmeye devam ediyor. Bizler Devrim Hareketi olduğumuz kadar aynı zamanda bir işçi hareketiyiz, işçi ve halkımızın haklarını savunacağız. Kürdistan topraklarında ve Türkiye’de ne kadar işçi sömüren ve halklarımıza zulüm yapan sermayeci sömürücü kurum ve faşist rejimin destekçisi varsa hepsi özgürlük hamlemizin hedefi olacaktır.”

‘TÜM ALANLARI ÖZGÜRLÜK ALANLARI YAPALIM’

“Faşizmi çıkacağız, özgürlüğü sağlayacağız” hamlesi kapsamında çağrıda bulunulan açıklamada, “Tüm haklarımıza çağrımızdır. Gelin hep beraber bu faşist ve dikta rejimi yıkalım ve özgürlük halaylarımızı hep beraber tutalım. Fabrikalardan sokaklara, dağlardan ovalara her alanı özgürlük alanları yapalım” denildi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAMA ZAMANI GELMİŞTİR’

Kürdistan ve Türkiye’deki işçi sınıfına karşı sömürünün en üst aşamada olduğuna vurgu yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Bu sömürüye karşı verilecek en büyük cevap direniştir birleşik mücadeledir. Bu temelde başlatmış olduğumuz hamle hem Kürt halkı hem de Türkiye halkları açısından çok önemlidir. Artık bizler sömürülmeyi katledilmeyi ve köle olmayı kabul etmiyoruz. Zaman gelmiştir, özgürlüğümüzü sağlama ve bu kar patronlarından kurtulmak için önümüzde hiçbir engel yoktur.

‘FAŞİZM REJİMİNİ KIRACAĞIZ’

Kapitalist sistem yüzyıllardır halklara dayattığı ve kabul ettirdiği bu sistem, insanlığın özünü yansıtan bir sistem değildir.

Kapitalizm kendini halkların sömürüsü üzerinden ayakta tutmaya çalışıyor ancak günümüzde dünyanın birçok yerinde baş gösteren kriz ve kaoslar göstermiştir ki bu sistem çürümeye ve yok olmaya yüz tutmuştur. Bu sistemi yok edecek ve özgürlüğü sağlayacak olan da devrimci birleşik mücadeledir. Artık haklarımız bu sistemin insanlık başına bela olmuş bir yaratık olduğunu görmüştür ve özgürlüğünü kazanmak için direniş yolunu seçmiştir. Bizler de Halkların Birleşik Devrim Milisleri olarak bulunduğumuz bütün alanlarda halkımızın haklarını korumak ve savunmak için mücadele edeceğiz ve bu faşist rejimi yıkacağız.”

'KAR PATRONU FAŞİSTLER HEDEFİMİZDİR'

30 Kasım’da HBDH İntikam Milislerimiz İzmir’in Menemen ilçesinde “Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü sağlayacağız” hamlesi kapsamında bir eylem gerçekleştirdiklerini söylenen açıklamada söyle aktarıldı: “Eylemin hedefi belediye ile ortak Metasu şirketinin iştirake deposu olmuştur. Faşist Serdar Aksoy isimli şahsa ait şirket binlerce işçiyi sömürmekte ve faşist rejim ile ortak hareket etmektedir şirkete ait restoranlar oteller ve iş merkezleri bulunmaktadır. Milislerimizin ateşten gerçekleştirdiği eylem sonucunda birçok iş makinası ve otobüste ciddi maddi hasar oluşmuş ve küle dönmüştür. Havuz medyası her zaman olduğu gibi gerçekleri yansıtmamış ve sıradan bir olay gibi yansıtmıştır. Serdar Aksoy isimli şahıs ve yönettiği şirket halkımızı sömürdüğü ve ezdiği için hedefimiz olmuştur. 'Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü sağlayacağız' hamlesi kapsamında ne kadar kar patronu faşist rejim destekçisi ve birleşik mücadelemizin karşıtı varsa hedefimiz olacaktır.”