HBDH’den ‘1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ mesajı

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü kutlayarak, yeni zaferlere imza atmaya çağırdı.

Yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan HBDH Yürütme Komitesi, “Bugün 1 Kasım Dünya Kobanê günü tarihsel direniş ve zafer, 7.yılını geride bıraktı. 1 Kasım Kobanê günü Orta Doğu halkları başta olmak üzere bütün dünya halklarına umut olmuştur. Bu tarihsel gün, direnişin ve devrimin koruma iradesinin pratikleşmesidir” dedi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi:

“Katil, barbar IŞİD çetelerine ve destekçisi Erdoğan iktidarına karşı kahramanca yürütülen direnişle zafere ulaşan Kürt halkı ve dostları enternasyonalist devrimciler Kobanê’nin enkazları arasında büyüyen umudun, özgürlüğün ve devrimin mimarı oldular.

Kobanê sadece bulunduğu coğrafyayla sınırlı kalan değil tüm dünyayla buluşan, tüm dünyada direnişin gücünden doğan özgürlüğün kenti olarak destanlaştı. IŞİD saldırıları karşısında gelişen bu duruş binlerce şehidi ve gazisiyle aynı zamanda Arin’lerin, Paramaz’ların, Bedrettin’lerin, Ulaş’ların, Alper’lerin, Kader’lerin kenti oldu. Yarattığı değerler üzerine 33 düş yolcusundan aldığı hayal gücü ile kurulan Kobane bugün hem Rojava’nın hem de dünyanın devrimler çağının geride kalmadığını hatırlatan tarihsel bir kanıttır.

Kobanê’de IŞİD karşısında kazanılan başarı hem IŞİD için sonun başlangıcı hem de faşist Erdoğan iktidarının planlarının suya düşmesini sağladı. IŞİD karanlığı ile kendi iktidarını buluşturan Erdoğan’ın “düştü, düşecek” dediği Kobanê dimdik ayakta kalırken bugün faşist iktidar “düştü, düşecek” noktaya geldi. IŞİD saldırıları ile eş güdümlü olarak Kürt halkına ve devrimcilere çöktürme planı yapan faşizm 7 yılın sonunda kendi çöküş günlerini yaşıyor. Bu bir tesadüf değil devrimcilerin, ezilen halkların ve birleşik mücadelenin başarısıdır.

Kobanê zaferinden bugüne bir gün dahi eksilmeyen faşist saldırılar karşısında topyekûn bir direnişin örgütlenmesi, birleşik devrim mücadelesine evrilerek büyümesi faşizmi çöküş noktasına getirdi. Rojava’da işgalciliğe ve çetelere karşı direnen halklar ve enternasyonalist devrimciler, dağlarda direnen gerilla güçleri, kentlerde büyüyen milis eylemleri ve artarak devam eden işçi sınıfı ve ezilen halkların fiili-meşru mücadelesi faşizm karşısında yürütülen birleşik devrim mücadelesinin simgesi oldu.

Kobanê zaferi bu direnişler ile bugün dünden daha güçlü bir şekilde varlığını korumaya ve savunmaya devam ediyor. Faşist AKP-MHP iktidarı IŞİD çetelerinin yapamadığını işgal ve sömürü politikasıyla kendisi yapmak istiyor. Afrin, Serekaniyê ve Girî Spî’de pratikleştirdiği işgal saldırılarını büyütmek ve Rojava devrimini boğmak istiyor. Faşist iktidar çöküşünü engellenmenin yolunu işgal ve savaş siyasetiyle Kürdistan özgürlük mücadelesini tasfiye etmekte arıyor. İşçi sınıfına ve kadın mücadelesine yönelik saldırılar, Kürt halkına yönelik soykırım saldırıları, gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımı ile başarı sağlamaya çalışıyor. Faşizm yaklaşan sonu karşısında zorunlu bir işgal saldırısını çıkış olarak görüyor ve yüzünü bir kez daha devrim topraklarına dikmiş bulunuyor.

Faşist Erdoğan iktidarı çaresizlik içinde bir Rusya bir ABD gezerek kapı kapı işgalciliğine onay arıyor. Uluslararası güçlerin de desteği ya da sessizliğiyle saldırılarını yürüteceği zemini bulmaya çalışıyor. Faşist iktidar derin bir çıkmaz ve kriz içerisinde, köşeye sıkışmış bir şekilde rol arıyor, yol bulmaya çalışıyor. Faşist iktidar uluslararası güçlerin desteğini alır ya da almaz belirleyici olan Kobanê’de olduğu gibi devrimci direniş çizgisi olacaktır.  Faşizme karşı mücadelenin, her türden faşist saldırı, işgalcilik karşısında direnişin daha da yükseleceği günler geliyor. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nün 7.yılında faşizmi yıkma, özgürlüğü kazanma devrimci seferberlik hamlesini ileri taşıma, daha ileri diyerek faşist Erdoğan iktidarına son vermenin eylemi içinde görev ve sorumluluklarımız artıyor.

Başta birleşik devrim güçlerimiz olmak üzere Türkiye işçi sınıfına ve ezilen halklarına faşizme ve işgalciliğe karşı ayağa kalkmaya, her yerde gerilla ve milis güçlerimizle buluşmaya, eyleme geçmeye çağırıyoruz. 1 Kasım Dünya Kobanê günü bir zafer günüdür. Yeni zaferlere imza atmak için Kobanê Direnişi’nden, ölümsüzlerimizden aldığımız güçle faşizmi yıkalım, özgürlüğü kazanalım, ileri…daha ileri!..”