HBDH Deniz Poyraz Milisleri İzmir’de bekçileri hedef aldı

Halkların Birleşik Devrim Hareketi, 9 Ocak günü 22.30 sularında İzmir-Rüştü Ünsal Polis Yüksek Okulu yakınlarında devriye gezen üç bekçiye yönelik silahlı eylem gerçekleştirdiğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi’ne (HBDH) bağlı Deniz Poyraz Milisleri, yayınladığı bir mesajla, “9 Ocak 2022 günü saat 22.30 sıralarında İzmir – Rüştü Ünsal Polis Yüksek Okulu yakınlarında devriye gezen 3 bekçi hedef alınmıştır. Bekçilere EYP ve silahlı eylem düzenlenmiştir. İki bekçinin yere düştüğü görülmüş ancak durumları netleştirilememiştir” dedi.

Mesajda devamla şu vurgular yer aldı:

“AKP-MHP faşist iktidarı hızla çökmektedir. Faşist Erdoğan şahsında cisimleşen bu iktidar en önemli ayakta kalma savaşını Kürt halkına, kadınlara, işçilere ve ezilenlere karşı yürütmeye çalışmaktadır. Bu sebeple, halka en genel anlamıyla hayatı zindan etmek için durmadan saldırmaktadır. İşçi grevlerini yasaklayan ve bununla övünen, Kürt halkını katleden, kadınları katleden, Alevilere dönük saldırılarından hiç ödün vermeyen bu iktidarı birleşik devrim mücadelemiz yıkacaktır.

Her gün artan yoksulluk, açlık ve işsizlik karşısında çözüm üretmekten uzak olan bu iktidarın egemenlere verecekleri hariç, kimseye verecek bir şeyi kalmamıştır. İşçilerin, emekçilerin ve ezilenlerin devrimci seli altından kalkamayacaklardır. Bu devrimci seli örgütleyecek olan birleşik devrim hareketimizdir.

Her yerde devrimci eylemlerimizin hedefi olacak olan faşist iktidar yıkılmaya mahkumdur. Bu temelde, gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz bütün eylemler faşizmin çöküşünü hızlandırmaktadır.”