HBDH: Koray Aspir yoldaşın hesabını soracağız

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), 28 Ağustos günü Türk devlet güçleri ile Kars'ın Kağızman ilçesinde yaşanan çatışmada şehit düşen savaşçısı Koray Aspir'i andı ve hesabının sorulacağını kaydetti.

HBDH yaptığı yazılı açıklamada, "Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH)ve MLKP Karadeniz Kır Gerilla Birliği savaşçısı Koray Aspir yoldaşımız, faşist Türk devlet güçleri ile Kars Kağızman'da girdiği çarpışmada şehit düştü. Birleşik Devrimin öncü bir militanı olarak 28 Ağustos günü ölümsüzleşti" dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: "Koray yoldaş, yurtsever bir Kürt ailenin çocuğu olarak özgürlük mücadelesinin içinde büyüdü. Kürdistan’ın, Türkiye işçi sınıfı ve ezilenlerinin birleşik devrimci iktidar mücadelesinin sosyalist yurtsever militanıydı. Devrim mücadelesinin bir neferi olarak kendini geliştirdi. Üniversite kampüslerinde, sokaklarda ve meydanlarda faşizme karşı mücadelenin en ön saflarında militan duruşuyla gençliğin kalbindeki yerini almıştı.

Rojava'da devrim ateşinin büyüdüğü, Kobane'de faşist DAİŞ çetesine karşı mücadelenin sürdüğü günlerde, o da yönünü özgür alanlara çevirdi. Medya Savunma Alanları ve Rojava'da devrimin daha da büyümesi için ter döktü. Rojava devriminin inşa sürecine katıldı. Hem toplumsal alanda hem de devrim savunmasında önemli görevler, komutanlıklar üstlendi. Yüzü hep dağlara dönüktü. Mücadeleye bir kır gerillası olarak devam etmek istiyordu. Medya Savunma Alanları, Bakur Kürdistan ve Karadeniz dağlarında dövüştü. O hiç durmadı, hiç yorulmadı. Zorluklar karşısında geri adım atmadı, kendini geliştirmeye, sorunlar karşısında çözüm gücü olmayı hedefledi. Mütevazılığı, emekçiliğiyle birleşik devrim güçlerimizin üslerinde önemli roller üstlendi.

Devrimci kararlılığı, enerjik ve atik duruşuyla düşmanı hep daha güçlü vurmaya odaklandı. Faşist sömürgeci düşman güçlerine daha büyük darbeler vurmak için yönünü Karadeniz’e çevirdi.

İşçiler, emekçiler, ezilenler;

Faşist sömürgeci Türk devleti, Batı'da yoksul milyonları açlığa, yoksulluğa, işsizliğe mahkum ediyor. Kapitalist düzenlerinin yarattığı ekonomik krizin faturasını dahi halkımızın sırtına yüklüyorlar. Bakur Kürdistan'da imha ve inkar siyasetini sürdürüyorlar. Kazanılmış hakları gasp ediyorlar. Halkların dillerini ve kültürlerini yok sayıyorlar. Kadınlara yönelik her çeşit saldırıyı arttırıyorlar. Tecavüzcüleri ve katilleri koruyorlar. Her yerde savaş kışkırtıcılığı yapıyorlar.

Diyar yoldaş, işte bu faşist, zorba düzene başkaldırının silahlı mücadelesini verirken şehit düştü. Türkiye ve Kürdistan Birleşik Devriminin zaferi için mücadele etti. "Bitirdik" diyenleri, tekrar tekrar vuran eylemlerimizin güçleri arasında yerini aldı. Bugüne kadar mücadelemizi şehitler vererek sürdürdük, bundan sonra da birleşik devrim ateşini harlamaya devam edeceğiz. Faşist katiller sürüsünü her yerde vuracağız. Şehitlerimizin hesabını daha güçlü eylemlerle soracağız.

Diyar yoldaşın şehadetinin herkes için bir mesajı var. Faşizme mesajı, mücadelenin aralıksız süreceği ve gerillanın asla durdurulamayacağıdır. İşçi sınıfı ve ezilenlere mesajı, faşizme karşı mücadeleyi daha fazla büyütmek, özgürlük ve sosyalizm için HBDH etrafında kenetlenmeleridir.

Artık, bu faşist zulme karşı ayağa kalkmanın zamanıdır. Birleşik Devrim ve Sosyalizm bayrağını daha fazla yükseltmenin zamanıdır."