HBDH Kürdistan Komitesi’nden koruculara bir eylem daha

HBDH Kürdistan Komitesi, Batman’ın Sason ilçesinde bir korucuya ait yük dolu TIR ile bir depoyu ateşe verdiklerini bildirdi.

HBDH Kürdistan Komitesi, “29 Mayıs 2021 günü akşam saatlerinde Batman’ın Sason ilçesinde Ahmed Arslan isimli korucuya ait yük dolu tır ve mülkü olan bir depo, milislerimiz tarafından ateşe verilerek imha edilmiştir” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Sinan Dersim Devrimci İntikam Hamlemiz kapsamında devrimcilere karşı suç işleyen, düşman güçlerle, sömürgecilerle işbirliği yapan koruculuk adlı şebeke, halka ve gerillaya ihanet etmenin bedelini ödemeye devam ediyor. Kürdistan’ın her köşesinde kontra ve korucular için çember daralıyor. Bugün Türkiye’de ki mafya iktidarını, Kürdistan coğrafyasına taşıyan bu koruculuk şebekesidir. Mehmet Ağarların, Soyluların, Ekenlerin uzantıları, dayanak noktaları korucular ve kontralardır. Bunun bedeli ödenecektir.

Gerilla güçlerimizin yaşam sahalarını ihbar eden, takip yapıp yer bildiren, işgalcilerle operasyonlara çıkan tüm halk düşmanı korucular hedefimiz olacaktır. Eylemimiz mayıs ayında ölümsüzleşen önderlerimiz anısına gerçekleştirilmiştir.”

Komite bir önceki açıklamasında 28 Mayıs günü gece saatlerinde Batman’ın Kozluk ilçesi Kahveci köyünde “korucu Emrah Kurtulmuş adlı şahısın evini yakarak imha ettiklerini” belirtmişti.