HBDH milisleri Bursa’da geri dönüşüm tesisini yaktı

HBDH Hasret Gültekin Milisleri, Sivas/Madımak’ta katledilenlerin anısında Bursa’da bir geri dönüşüm tesisini ateşe verdiklerini duyurdu.

HBDH Hasret Gültekin Milisleri “24 Haziran’da gece yarısı Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, Hurdacılar Sitesi’nde bir geri dönüşüm tesisi ateşe verildi” dedi.

HBDH milisleri, “Eylemde tesis tamamen kül olurken, tesis içinde ve etrafında bulunan bir kepçe bir pikap araç da yakıldı” diye ekledi. 

Açıklamada, “Sivas/Madımak’ta vahşice katledilen 33 can, Türkiye ve Kurdistan insanlık tarihine vurulmuş bir darbe, Alevi toplumunun bastırılmasına yönelik devlet politikasının en vahşi yüzüdür. Madımak’ta katledilen canlar bugün Birleşik Devrim Hareketi için ayrımcılığa karşı savaşın, faşizme karşısında dimdik durmanın tarihidir.” diye belirtildi. 

Bursa’daki eylem için “Bu eylem 1993’te Sivas'ta Pir Sultan Abdal şenlikleri için bir araya gelen ve  diri diri yakılan 33 aydın, yazar ve sanatçının intikamı anısına yapıldı. Gerici ve faşistlerden bu intikamın hesabı sorulacak!” denildi. 

Açıklamada bugün aynı zihniyetin AKP-MHP faşizmi olduğu belirtilerek, Alevi halkına HBDH saflarına katılmaları çağrısında bulunuldu.