HBDH Milisleri şehitleri andı

HBDH Milisleri, İstanbul'da yazılama ve pankartlarla devrim şehitlerini andı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "27 Nisan 2017 tarihinde Dar Azza’da ölümsüzleşen DKP/BÖG savaşçısı Cenk Kılagöz ve 9 Mayıs 2017 tarihinde Reqa’da ölümsüzleşen DKP/BÖG kurucu önderi ve komutanı Ulaş Bayraktaroğlu’nu yazılama ve pankartlarla anarak faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yaptık" denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Cenk Kılagöz (Cömert Nazif Efe) için İstanbul’da adına yapılan anıt mezar önünde 'Ateş kuşlarının izinde zafere ulaşacağız' yazılı pankart açarak, DKP/BÖG kurucu önder ve komutanı Ulaş Bayraktaroğlu’nu da 'Mehmet Yoldaş Yaşıyor, Komutana Bin Selam!' ve 'İstanbul’dan Rojava’ya Yaşasın Mücadelemiz' yazılamaları ile andık.
AKP-MHP faşizmi büyük bir gürültüyle çöküyor. Çürümüş bu düzeni tarihin çöplüğüne göndermek için birleşik mücadelemize gücünü veren ölümsüzlerimizin izinden yürüyoruz. Faşist iktidarı yıkmak için çıktığımız yol Ulaş Bayraktaroğlu’nun, Cenk Kılagöz’ün, Sinan Dersim’lerin yoludur. Onlar birleşik devrim mücadelemize zafer sözü verdiler, bizim de onlara sözümüz zaferdir, faşizmi yıkmaktır.

Ulaş Bayraktaroğlu, işçi sınıfı ve ezilen halkların mücadelesinde Mahir’leşen bir komutan oldu, 'insan bir kez doğar, bir kez ölür. Devrimci her ikisini de doğru yapandır' diyerek devrimci yaşamın kilidini açtı. Cenk Kılagöz gözünü kırpmadan düştüğü devrim ve sosyalizm mücadelesinde kendinden önce toprağa düşenlerin adını kuşandı ve 'Cömert' bir devrimci olarak Özge Bali, Yusufbaş Akay ve Asiye Özlahlan’la ile birlikte son kurşununa kadar 'teslim alınamayan bir devrimci feda kuşağının' yenilmezliğini bir kez daha ortaya koydu.

Birleşik devrim mücadelesi kilidi açılan yoldan, devrimci feda kuşağının izinden zafere ulaşacak. Mutlaka kazanacağız."