HBDH Kızılbaş Milisleri'nden İstanbul'da eylem

HBDH Kızılbaş Milisleri, İstanbul'da faşistlere ait aracı ateşe verdi, gençleri milis güçlerine katılmaya çağırdı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kızılbaş Milisleri, Maraş Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle eylemler düzenledi.

HBDH Kızılbaş Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "22 Aralık 2021 günü 08:00 civarında İstanbul Maltepe Derviş Bey Sitesi önünde park halindeki MHP bayraklarıyla 'süslenmiş' araç milislerimizce ateşe verilerek imha edilmiştir" denildi.

'HBDH ALEVİ HALKININ DA MÜCADELE ÇATISIDIR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"19-26 Aralık 1978'de MİT tarafından organize edilen Maraş Katliamı’nda ellerinde MHP bayrakları, dillerinde 'Komünistlere ölüm' nidalarıyla 120 insan Alevi oldukları için katledildi; evleri, yuvaları ateşe verildi. MHP tüm devlet katliamlarının tetikçisi faşist terör örgütüdür. Bugün de yüzlerce kadın katliamcısı, tecavüz faili erkek MHP sembolleri ile pozlar vermekte, cihatçı çeteler safında tetikçilik yapmakta ve ülkede iktidarın ortağı olarak halklarımızın yaşadığı yoksulluğun ve zulmün sorumlusu olarak boy göstermektedir. Arabalarınıza astığınız, ellerinizde taşıdığınız MHP bayrakları adeta bu ülkede katliamın, tecavüzün, uyuşturucu tacirlerinin, mafya örgütlenmesinin imzası niteliğindedir. Bu imzayı taşıyanlar ayrım yapmaksızın faşizmin kolektif suçlarından sorumludur.

Yüzyıldır Aleviler bu ülkede katliama uğradı, önderleri asıldı, evleri yakıldı, değerleri ayaklar altında ezilmeye çalışıldı. Halen kapılarımıza konulan X işaretleri ile her gün katliam korkusu altında bizi sindirmeye, asimile etmeye çalışanlar bilsin ki; geçmişte işlediğiniz her suçun ateşi artık ‘ocaklarınıza’ düşecek. Alevilerin özgürce yaşayacağı bir ülkenin yolu birleşik mücadele yoludur. Ezilen Kürt halkı ile Türkiye emekçi sınıfların birleşik devrimci savaşını yürüten HBDH’ın çatısı ezilen Alevi halkının da mücadele çatısıdır. HBDH altında Kızılbaş Milisleri olarak yer alacağımızı ve zalimlere karşı 'Zülfikarları' kuşandığımızı  duyuruyoruz.

Tüm Alevi gençliğe çağrımız; Mahirler'in, Denizler'in, İbolar'ın, Mazlumlar'ın yolunda Kürt gençliği ile Türkiye devrimci gençliğinin ayağa kalktığı, faşistlerden hesap sorduğu milis güçlerine katılın."