HBDH milislerinden devlet güçlerine iki ayrı eylem

HBDH Sakine Cansız Milisleri, Amed’de polis ve askerlere yönelik iki ayrı eylem düzenlediklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Sakine Cansız Milisleri, “10 Ocak 2022 günü 23:30 sıralarında Amed - Sur‘da Melik Ahmet Lisesi’ne yakın bir noktada 2 Akrep ve 1 Ural ile denetim noktası oluşturan ve aynı anda mahalle içinde 8’li birimlerle devriye gezen işgalci polis gücüne dönük iki koldan EYP’li ve havai fişekli eylem gerçekleştirilmiştir” dedi.

HBDH,  “Havai fişeklerin atılması sırasında Ural diye tabir edilen zırhlı araçtan inen polislerin hedef alınarak aralarına atılan EYP sonucu dört polisin yaralandıkları gözlemlenmiştir. Milis güçlerimizin kayıp vermeden alandan uzaklaşması sonrası takviye edilen polis güçleri, Meryem Ana Kilisesi’ne kadar olan alanı giriş-çıkışlara kapatarak, arama faaliyeti yapmıştır” diye ekledi.

Diğer bir eylemde ise askerlerin hedef alındığı belirtilerek şu detaylar verildi: “9 Ocak 2022 günü saat 23:00 sıralarında yine Amed’de milis güçlerimizce askerlere yönelik eylem gerçekleştirilmiştir. Amed E Tipi Kapalı Hapishanesi güvenliğini tutan askerlere dönük olarak EYP’li eylem gerçekleştirilmiştir. Milis güçlerimiz güvenli bir şekilde alandan uzaklaşmışlardır.”

Açıklamada devamla şunlara yer verildi: “

Bu iki eylemimiz zindanlarda baskıya, tecride ve zulme karşı direnen devrimci tutsaklar için gerçekleştirilmiştir. Tarih, faşist Nazi Almanya’sından faşist İtalya’sına ve günümüz AKP-MHP faşizminin zindan politikalarına kadar, tarihin her anında direnen devrimcileri yazmıştır. Zindanlar faşizm için devrimcilerin iradesini alıkoyma, onlar üzerinden halkı ve bütün toplumu dizayn etme anlayışını ifade etmektedir. Ancak, hiçbir devrimci faşizme diz çökmediği, ona biat etmediği için bu zulüm ve tecrit uygulamaları gerçekleşememektedir ve bu uygulamalar parçalanmaktadır.

Birleşik devrim hareketimiz Türkiye ve Kürdistan özgürlük mücadelesi tarihinde hapishanelerde gerçekleştirilen bütün katliamların hesabını soracaktır. 19 Aralık 2000 katliamı, açlık grevlerinde tutsaklara uygulanan işkenceler, Garibeler, Halil Güneşler, İlyas Demirler ve daha niceleri... Her birinin hesabını birleşik devrim mücadelemiz soracaktır. Faşist devletin keyfi yasaklamaları, görüş engellemeleri, tacizleri, tecavüzleri ve diğer bütün işkence yöntemlerine karşı eylemlerimiz artarak devam edecektir. İşkencecilerden hesap mutlaka sorulacaktır.

Faşist iktidarın ve sermayesinin çöküş sürecine girdiği böylesi bir süreçte kendi krizinden kurtulma yollarını devrimcilere ve halklara saldırmakta bulmaktadırlar. Düşmanın zindanlar dahil her alanda saldırılarına karşı onuruyla direnen herkesi selamlıyoruz.

Bu eylemlerimiz Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez yoldaşlar anısına hapishane direnişlerini selamlamak için gerçekleştirilmiştir."