HBDH milislerinden polis aracına eylem

HBDH Sinan Dersim Milisleri, İstanbul Arnavutköy'de polis aracına eylem düzenledi.

HBDH Sinan Dersim Milisleri, polis aracına eylem düzenledi.

HBDH Sinan Dersim Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "25 Nisan 2021 günü gece saatlerinde  İstanbul Arnavutköy Karlıbayır Mahallesi'nde sivil polislere ait bir araç ateşe verilmiştir" denilerek, şunlar kaydedildi:
"1 Mayıs’a sayılı günler kala sokağı yasaklayan, işçilere, emekçilere, Kürt halkına saldırılar gerçekleştiren bu iktidar ve onun polis gücü bilsin ki, tüm bunların bir bedeli olacaktır. Karadeniz’de Cengiz Holding'in askerliğini yapanlar, Migros sahibi Tuncay Özilhan’ın villasının bekçisi olanlar, dün Kobanê yargılamalarında IŞİD’in sözcülüğünü yürüten yargıçlar birleşik mücadelemizin eylemiyle tanışacaklardır.

HALKA ÇAĞRI: DEVRİM GÜÇLERİ İLE BÜTÜNLEŞİN

Sömürgeci iktidar Gare yenilgisini terse çevirmek için Metina, Zap, Avaşin’de gerilla karşısında yine çaresiz kalmış, kayıplarını kamuoyundan gizlemek zorunda kalmıştır. Dağlarda gerilla güçlerimiz, kentlerde birleşik milislerimiz her gün sömürü ve sömürgecilikle amansız bir savaş içerisindedir. Bu mücadelede halklarımıza çağrımız, faşizme karşı yürüttüğümüz bu savaşta birleşik devrim güçleri ile bütünleşmeleridir.
Tüm emekçilerin 1 Mayıs’ta meydanlara, sokağa çıkması, faşizmin yasaklarını parçalaması, Erdoğan iktidarının sonunu hızlandıracak serhildanlara, ayaklanmalara adım atması özgür bir dünyanın kapısını aralayacaktır.
Eylemimiz HBDH yürütme kurulu üyesi Şehid Sinan Dersim anısına gerçekleştirilmiştir. Sinan Dersim yoldaşın Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının ortak kurtuluşuna ve birleşik mücadelesinde ortaya koyduğu öncülük eylem pusulamızdır. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız."