HBDH: Orhan Yılmazkaya'nın özlemlerini gerçekleştireceğiz!

Orhan Yılmazkaya'yı anan HBDH, Yılmazkaya'nın, devrimci gençlere teslim olmama geleneğini öğrettiğini belirtti, "Hatırasını sahiplenecek, devrimi gerçekleştireceğiz" dedi.

HBDH Yürütme Komitesi, Orhan Yılmazkaya'nın şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklamada bulundu.
Açıklamanın tamamı şöyle:
"27 Nisan 2009 tarihinde Orhan Yılmazkaya Bostancı’da görkemli bir direnişle ölümsüzleşti. O gün televizyonlarda, radyolarda Deniz Gezmiş’in, Mahir Çayan’ın ve İbrahim Kaypakaya’nın ismi Orhan Yılmazkaya’nın ağzından bir kez daha hatırlatıldı. Bostancı direnişi Türkiye devrimci hareketinin teslim olmayan bir devrimcilik kuşağının parçası olma onuruna erişmiş, tarihe düşülmüş bir nottur.

'GENÇLERE TESLİM OLMAMA GELENEĞİNİ ÖĞRETTİ'

Bugün Orhan Yılmazkaya’nın devrimci direnişi birleşik devrim mücadelesinde yaşamaya devam etmektedir. Dağlarda direnen gerillalar, kentlerde eylem örgütleyen milisler ve faşizme karşı direnen devrimci kitle faaliyeti Orhan Yılmazkaya’nın tarihsel mirasını bugün yaşatmaya devam etmektedir.
Bostancı direnişi Türkiye devrimci hareketi içerisinde uzun süredir var olan liberal ve düzen içi sol anlayıştan esaslı bir kopuştur. Onun devrimci eyleminin gücü ve etkisi her geçen yıl artarak güçlenmektedir.

Tarihsel haklılığından güç alan bu direniş sonrasında birçok başka devrimciye örnek olmuştur. Orhan Yılmazkaya buzu kırmış ve yol açmıştır. Onun açtığı yoldan genç devrimci militanlar yürümekte ve teslim olmama geleneğini öğrenmekteler.

Birleşik devrim mücadelesi bugün Türkiye ve Kürdistan topraklarında gelişmekte ve düşmanın her türlü saldırısına karşı kendisini tekrar tekrar örgütlemektedir. Bu örgütleme mücadelesinde Orhan Yılmazkaya’nın devrimci mirası bizlere yol göstermektedir.

Orhan Yılmazkaya düzen içi sol anlayıştan koparak yüzünü Kürdistan dağlarına dönmüş, orada öğrendiği tecrübeyi İstanbul’un sokaklarında devrimci eyleme dönüştürmüştür.

'HATIRASINI SAHİPLENECEK, DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Bugün birleşik devrim mücadelesi büyük bedeller pahasına örgütlenmekte ve gelişmektedir. Faşist iktidar Türkiye ve Kürdistan topraklarında karşı devrimci saldırılarıyla birleşik devrim mücadelesini hedef almaktadır. Bu saldırılar karşısında birleşik devrim mücadelesi kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.

Sınıf mücadelesi içerisinde ödenen bedeller ve yürütülen mücadele hiçbir zaman boşuna olmamıştır. Orhan yoldaşın direnişi bugün mücadele içerisinde bayrağı devralan Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcilerin mücadelesinde yaşamaktadır.

Bizler Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak bir kez daha Orhan Yılmazkaya’nın devrimci direnişi ve mücadelesi önünde saygıyla eğildiğimizi belirtmek isteriz. Onun özlemi olan Türkiye devrimini gerçekleştirmek Orhan Yılmazkaya’nın hatırasına en güçlü sahiplenme olacaktır. Bu temelde bizler de üzerimize düşen görevleri tıpkı Orhan yoldaşın kararlılığı ve ciddiyetiyle ele alacağımızı belirtmek isteriz."