HBDH, polis ve bekçilere eylem düzenledi

HBDH, polis ve bekçilere dönük eylem düzenledi, "Halklarımızı birleşik devrim mücadelesine katılmaya, ayağa kalkmaya çağırıyoruz" dedi.

HBDH Kürdistan Sinan Dersim Milisleri, polis ve bekçilere dönük eylem düzenledi.
HBDH tarafından yapılan yazılı açıklamada, "30.05.2021 gecesi Amed’in İskender Paşa Mahallesi'nde bulunan kayyum belediyesi ve kaymakamlığın korumalığı yapan polis ve bekçilere yönelik milislerimiz ateşten eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda yaralıların olduğu görülmüş, net sayı tespiti yapılamamıştır. HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Sinan Dersim adına başlatılan devrimci intikam hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemde güçlerimiz güvenli bir şekilde üslerine geri çekilmiştir" denildi.

'SAVAŞ İKTİDARI İÇİN YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Faşist AKP-MHP faşizmi ne atadığı kayyumları ne kaymakamını ne de polisini, bekçisini koruyamıyor, güçlerimizin eylemleri karşısında çaresiz kalıyor. Her gün güçlendirdikleri binalar birleşik devrim mücadelemizin yaratıcılığı karşısında çöküyor. Aynı AKP-MHP faşist iktidarının çöktüğü gibi, Kürdistan’da özelleştirilen savaş iktidarı için yolun sonu görünüyor.
Faşizmin varlık-yokluk olarak ilan ettiği savaşa karşı devrimci seferberlik hamlesi ile cevap veriyoruz, eylemimize güç veren ölümsüz yoldaşlarımıza olan bağlılığımızla 'Faşizmi Yıkacağız, Özgürlüğü Kazanacağız.'

Halklarımızı birleşik devrim mücadelesine katılmaya, anti-faşist güçler içerisinde yer almaya, faşizme karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Biz yenersek, yıkılacaklar!"