HDK-A Girişim Koordinasyonu toplantısını yaptı

HDK-Avrupa Girişimi Koordinasyonu 8’inci toplantısını yaptı. 25 Aralık 2016’da Belçika’nın Liege kentinde gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesi açıklandı.

Toplantıda önemli potansiyel taşıyan alanlarda bu çalışmanın bileşenleri tarafından yeterli adımların atılmaması ve Avrupa’da yürütülen HDK-A kuruluş çalışmalarının kendi alanlarında adeta seyredilmesi eleştirildi.

Tüm alanların HDK-A’yı başta Türkiyeli ve Kürdistanlılar olmak üzere, işçi, emekçi, aydın herkese taşıyabilecek bir çalışma yürüterek, HDK-A’da buluşabilecek tüm potansiyeli bir araya getirecek adımların beklendiği de kaydedilen sonuç bildirgesinde, “HDK-A çalışmasına katılabilecek tüm kurumlara, siyasal partilere, örgütlere ve bağımsız bireylere ulaşabilmeli, HDK'nin renkliliğini, zenginliğini kapsayan kongrelerle, meclislerle HDK-A'yı büyütmeli ve potansiyelini harekete geçirebilmeliyiz.

HDK Avrupa kuruluş çalışmalarımız, kentlerde ve ülkelerde yapılacak kent ve ülke kongreleri ile sürdürülecek ve 4 Şubat 2017’de Brüksel'de yapacağımız Avrupa Kongresi ile taçlanacaktır” denildi.

Örgütlenme çalışmalarının siyasal çalışmalarla iç içe gelişerek sürdürülmesinin öneminin bir kez daha vurgulandığı toplantının sonuç bildirgesinde şunlar yer aldı: “Bunun için 23 Kasım'da Düsseldorf'ta NRW Eyalet Parlamentosu önünde yapılan basın açıklamasıyla başlatmış olduğumuz ve 10 Aralık'ta yaygınlaştırdığımız 'Türkiye'de OHAL'i Durdur' Kampanyası önemli bir yerde durmaktadır.

Türk devletinin OHAL uygulamalarını teşhir etmek, Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılar başta olmak üzere, tüm yerli ve göçmenlerin Türk devletinin OHAL uygulamalarına karşı çıkmalarını sağlamak üzere yürüttüğümüz kampanyanın ihtiyacı olan bildiri, farklı formatlarda afişler gibi materyaller kampanya komisyonumuz tarafından çıkarılmış ve yerli dillere çevirisini de sağlayarak tüm alanlara iletmiştir. Materyallerimizin Kürtçe dilinde olmayışının eksikliğini gören koordinasyon toplantımız, bu eksikliği hızla giderecek ve bundan sonra tüm materyallerin Kürtçe dilinde de olmasına özen gösterecektir.

“Türkiye’de OHAL’i DURDUR!” kampanyamızı birçok yerel alan kendi deneyim ve özgünlüklerini de katarak aktif bir şekilde sürdürmektedir. Ancak henüz zayıf olan veya başlatmamış olan alanlarda başta HDK-A bileşenleri olmak üzere, HDK'yı büyütmek isteyen herkes sahiplenmeli ve kampanyayı sokaklara, alanlara, evlere, yerli kurumlara, sendikalara, siyasi partilere vb. taşımalıdır. Koordinasyonumuz, HDK Avrupa kongresine kadar taslak olarak geçerli olan ve son halini kongrenin vereceği ve onaylayacağı tüzük taslağını gündemine almış sonuçlandırmıştır. Tüzük taslağı Ocak ayının ilk haftasında tüm alanlara gönderilecektir.

4 Şubat'ta yapılacak olan kuruluş kongremizin hazırlıklarını gözden geçiren Koordinasyon toplantımız, Kongre Hazırlık komitesi gerek teknik hazırlıklar ve gerekse de alanlarda kongreye katılım için yapılması gerekenleri içeren bir bilgilendirme yapacak, program ve tüzüğü de içeren bir dosya hazırlayarak alanlara iletecek ve tüm kongre delegelerine sunacaktır.

Kongre çağrısı, davetiyesi kısa zamanda çıkarılacaktır.

Koordinasyonumuz gelecek toplantısını 22 Ocak 2016'da Saat 12.00'de Köln'de gerçekleştirecektir.

HDK-A Girişim Koordinasyonu olarak, kuruluş çalışmalarına emek veren herkesi selamlıyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.”