HDK: Topyekun saldırılar karşı ortak tutum alalım

DTK'ye yönelik baskının AKP-MHP iktidarının topyekun saldırısının bir parçası olduğunu söyleyen HDK, herkesi ortak tutum almaya çağırdı.

Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik baskın ve gözaltıların AKP-MHP iktidarının topyekun saldırılarının bir parçası olduğunu söyledi. Eşsözcüler, “Baskınlar demokrasi mücadelemize engel olamayacak" dedi. 

HDK Eşsözcüsü İdil Uğurlu, baskının DTK nezdinde halkların krimalize etme amacı taşıdığını ifade etti. İktidarın nasıl bir açmazda olduğunu bu baskın ve gözaltılarla dışa vurduğunu söyleyen Uğurlu, DTK binasının mühürlenmesinin hiçbir siyasi ahlaka ve demokrasi anlayışına sığmadığını kaydetti. “AKP’nin uygulamalarına ‘Artık yeter’ diyen herkes, mücadeleyi ortaklaştırmalı” diyen Uğurlu, “DTK’nin kapısına kilit vurarak, demokrasi mücadelemize engel olamayacaklar” dedi. Uğurlu, AKP-MHP iktidarının bu uygulamalarına karşı herkesi “ortak tutum almaya” çağırdı. 

Siyasi soykırım operasyonunun AKP-MHP iktidarının Kürtlere ve muhaliflere yönelik topyekûn saldırılarının bir parçası olduğunu dile getiren HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu ise, şu hususlara dikkat çetki:

“DTK yönelik saldırıları, bu açıdan okumak gerekiyor. Toplumsal kurumlar hiçbir hukuki gerekçeye dayanmayan bu baskınlarla teslim alınmak isteniyor.  Amaçları budur ama bunu başaramayacaklar. AKP-MHP iktidarının saldırılarının bir sınırı yok. Nerede Kürt halkı varsa oralara saldırı yapıyor. Son zamanlarda sınır dışı diye tabir ettikleri ve sivilleri hedef alan saldırıları bunu açığa çıkarıyor.” 

AKP-MHP'nin DTK gibi toplumsal örgütlenme kurumlarını krimalize ederek, halklar arasındaki ilişkisini koparma strateji uygulamaya çalıştığını belirten Şenoğlu, “Toplumsal örgütlenmeler, binalara kilit vurularak engellenemez. İktidarın bu baskıcı politikalarına karşı Türkiye halkları asla boyun eğmeyecektir. Hep birlikte bu faşist rejimin planlarını boşa çıkararak, Türkiye’de demokrasi ve özgürlüğün önünü açabiliriz.”

 Gözaltına alınanların bir an önce bırakılması gerektiğini söyleyen Şenoğlu, iktidarın baskın ve gözaltı operasyonuna karşı herkese “ortak tutum alma” çağrısında bulundu.