HDP Çarşema Sor Bayramı'nı kutladı

HDP, Êzidî halkının Çarşema Sor Bayramı'nı kutladı.

HDP Basından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, Êzidî halkının Çarşema Sor Bayramı'na ilişkin yazılı kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda, "Çarşema Sor, iyiliğin, sevginin ve güzelliğin gücünün mutlak zaferi; karanlığın, kötülüğün ve şerrin mağlubiyeti olan bir gündür. Dolayısıyla toplumsal hayatı, ortak, kardeşçe ve barış içinde yaşamı simgelemesi dolayısıyla ayrıca önem taşır" denildi.

"Çarşema Sor Bayramı’nın, IŞİD’in elinde halen esir tutulan kadınlar ve çocukların özgürleşmesi, insanlık düşmanı Selefist barbarların yenilmesine vesile olmasını diliyoruz" denilen mesajda, şunlar da ifade edildi:

'İNSANLIK AİLESİ FERMANLARA KARŞI DURMALI'

"Yıllardır vahşetten uzaklaşmak için ana vatanından uzaklaştırılarak göç yollarına düşürülen, çadır kentlerde insanlık dışı koşullarda yaşayan binlerce Êzidî’nin topraklarına geri dönmesini ve huzur içinde yaşamasını diliyoruz. 

Tüm insanlık ailesini Êzidîlere dayatılan fermanlar silsilesine karşı durmaya ve bu 73’üncü kıyıma karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çarşema Sor Bayramı’nı kutlarken Ortadoğu coğrafyasının Êzidî halkı başta olmak üzere tüm halkların özgür, eşit ve barış içerisinde yaşayacağı günlere kavuşmasını umut ediyor, kadim Êzidî halkının bayramını kutluyoruz."