HDP: İktidar düşmanlığı sürdürüyor; 1000 kişi gözaltına alındı

AKP-MHP iktidarının on günde 1000 civarında kişiyi gözaltına aldığını belirten HDP, "Bugüne kadar boyun eğmedik, bugünden sonra da eğmeyeceğiz" dedi.

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Kurulu Sözcüsü Hediye Karaaslan, siyasi soykırım uygulamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Karaaslan, "Düşmanlık siyasetinden vazgeçemeyen AKP-MHP iktidarı siyasi soykırım operasyonları ile son on günde yaklaşık 1000 kişiyi gözaltına almıştır. Önceki gün de aralarında Cizre Belediye Eşbaşkanımız Berivan Kutlu, Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üyelerimizin de olduğu onlarca kişi gözaltına alınmıştır" dedi.

'ÖZELLİKLE KADINLAR HEDEFTE'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"29 Ekim 2019’da yapılan Kayyım Darbesiyle görevinden uzaklaştırılan Cizre Belediye Eşbaşkanımız Berivan Kutlu, 31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve geldiği günden itibaren 4 kez gözaltına alınmıştır. Her defasında düzmece iddianamelerle gözaltına alınan Kutlu, bir önceki gözaltında ise polis tarafından 'ülkeyi terk etmesi' yönünde tehdit edilmiştir.

Kadınların örgütlü gücünden ve varlığından korkan AKP-MHP erkek ittifakı, bütün saldırılarında öncelikle ve esas olarak kadınları ve kadın mücadelesini hedef almaktadır. AKP-MHP iktidarının halkın iradesine atadığı kayyımlar da ilk iş kadın kazanımlarına ve eşbaşkanlık sistemimize saldırmaktadır. Kayyım atamaları ile birlikte belediye kadın eşbaşkanlarımız ve meclis üyelerimiz gözaltına alınıp tutuklanmıştır. İktidarın, eril ve kadın düşmanı politikaları sonucunda 19 kadın eşbaşkanımız rehin alınmıştır. Halen 7 kadın belediye eşbaşkanımız olmak üzere onlarca meclis üyemizin tutuklulukları devam etmektedir."

'BUNDAN SONRA DA BOYUN EĞMEYİZ'

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kadın Kurulu Sözcüsü Hediye Karaaslan, iktidara, "Kadın düşmanı politikalarınıza, eşbaşkanlık sistemimize yönelik saldırılarınıza bugüne kadar boyun eğmedik, bugünden sonra da eğmeyeceğiz" diye seslenerek, şunları belirtti: "Biz kadınlar, kazanımlarımızı gasp eden kayyım siyasetine karşı bulunduğumuz her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bilinmelidir ki; Cizre Eşbaşkanımız Berivan Kutlu, Cizre halkının ve kadınlarının seçilmiş iradesidir. Berivan Kutlu ve rehin alınan tüm arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır."