HDP Bahçelievler binasına silahlı saldırı

Türk hükümetinin HDP’yi hedef göstermesi ardından HDP Bahçelievler İlçe Örgüt binasına silahlı saldırı düzenlendi, iki partili yaralandı.

Alınan bilgilere göre kimliği henüz tespit edilemeyen silahlı iki saldırgan, ilçe binasına girerek parti üyeliği hakkında sorular sordu.

Saldırganların daha sonra, kendilerine çay ikram eden Ramazan Dişarı’nın üzerine çay döktüğü ve bıçakla saldırdığı bildirildi.

Saldırganı engellemeye çalışan parti üyesi Aziz Şimşek de hafif yaralandı.

İlçe binası yakınındaki bir fırına kaçan saldırganlar, olay yerine gelen polis tarafından “gözaltına” alındı. Nereye götürüldükleri henüz bilinmiyor.

Bu saldırı ardından HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve partililer ilçe binasına gelirken, yaralanan Ramazan Dişarı, yaşananları anlattı.

Dişarı, “Çayı verdikten sonra göğsümün üzerine döktü. Sonra ‘Sizi öldürmeye geldim’ diyerek hakaretler etti. Daha sonra elini silahına götürdü ve bir diğer eliyle de bıçakla saldırdı bana. Göğsümden yara aldım. Aynı zamanda oradaki arkadaşlarımız durdurmaya çalıştı. Bu sırada bir arkadaşımıza daha bıçak çekti. Onu engellemek için bıçağı tuttum. Bu sırada elimde kesildi. Diğer arkadaşımız da hafif elinden yaralandı” dedi.

Katil Onur Gencer’in 17 Haziran’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırısında, parti çalışanı Deniz Poyraz katledilmişti.

Saldırının İzmir'de HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin davanın duruşmasından bir gün öncesine denk gelmesi dikkat çekti. 

HDP İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran 2021'de yapılan silahlı saldırıda Deniz Poyraz katledilmişti.  Davanın ilk duruşması 29 Aralık Çarşamba İzmir 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.