HDP’den Meclis’te açlık grevi

HDP Eş Genel Başkanı Buldan ve çok sayıda HDP’li vekil Türk Meclisi’nde açlık grevine başladı.

Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk ÖnderiAbdullah Öcalan’a uygulanan tecridin sona erdirilmesi için başlattığı grevin 27’inci gününde, açlık grevi eylemleri Meclis’e de taşındı. HDP’li vekiller dayanışma amacıyla iki günlük açlık grevi eylem başlattı.

Meclis’teki greve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DTK Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekilleri Berdan Öztürk, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ile milletvekilleri Kemal Bülbül, Şevin Coşkun, Serpil Kemalbay, Habip Eksik, Züleyha Gülüm ve Erdal Aydemir katıldı.

Eş zamanlı olarak İstanbul, Mersin, Urfa, Amed, Şırnak, Batman, Mardin ve Muş il örgütlerinde de bu illerin milletvekillerinin katılımıyla açlık grevi eylemleri yapılıyor.

“ÖCALAN’A TECRİDİN EN FAZLA KONUŞULMASI GEREKEN YER MECLİS’TİR”

Açlık grevi eylemcisi HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün sabah itibariyle 2 günlük açlık grevimizi Meclis çatısı altında başlattık” dedi.

Buldan, “Hakkari Milletvekilimiz Sevgili Leyla Güven’in 27 gündür Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için başlattığı açlık grevine destek amaçlı yapıyoruz bu eylemi. Leyla Güven’in açlık grevinin amacı İmralı Cezaevi’nde Sayın Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasıdır. Bu meselenin en fazla konuşulması gereken yer Meclis’tir” diye ekledi.

“BU SADECE GÜVEN’İN DEĞİL, TÜM TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR”

Buldan devamla şöyle konuştu: “Kürt sorunu çözülmeden bu ülkede yaşanan hiçbir krizin çözülemeyeceği bir gerçektir. 3 buçuk yıldır ağırlaştırılmış bir tecride maruz bırakılan Sayın Öcalan üzerindeki bu tecridin kalkması için Leyla Güven’in başlattığı açlık grevine ses vermek amacıyla Meclis çatısı altından 2 günlük açlık grevi eylemi başlattık. Bu sorun Meclis çatısı altında çözülmeli, bu eyleme kulak verilmelidir. Bu sorun sadece Leyla Güven’in ve sadece HDP’nin değil, bir bütün olarak Türkiye’nin sorunudur.

Bu açlık grevinin en kısa zamanda amacına ulaşmasını umuyorum. Tecridin kaldırılması Türkiye’nin geleceği, barışı ve demokrasisi açısından önemlidir.

Biz iki gün burada açlık grevinde olacağız. Bu direniş başka yerlerde, başka mekanlarda devam edecek. Elbette bu eylemimiz semboliktir ama burada yapılması tarihi bir öneme sahiptir.”

“ADALET BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMEDİK, ONLAR GÖRÜŞSÜN!”

Leyla Güven’in durumu hakkında Adalet Bakanlığı ile görüşme yapıp yapmadıkları yönündeki bir soru üzerine Buldan şunları söyledi:

“Biz görüşmedik, onlar bizimle görüşsünler. Leyla Güven 27. dönemin tek tutuklu milletvekili. Bugün bedenini açlığa yatırmış durumda. Onların bize sorması, bu konuyu gündeme alması gerekir.”