HDP'den uluslararası kurumlara üç mektup

HDP, AKP-MHP iktidarının sivil katliamları, hasta tutsaklar ve işkenceye karşı uluslararası duyarlılık çağrısı yaptı.

HDP Dış İlişkiler Komisyonu, uluslararası kurumlara, elçiliklere, kardeş partilerine ve dış ilişkiler ağına üç ayrı mektup gönderdi.
Mektuplarda Türk devletinin işgalci saldırıları,  Rojbin Çetin’e yapılan işkence ve DTK binasının kapatılması ile Deniz Yıldırım ve diğer hasta tutsakların salgın koşullarında cezaevlerinde karşı karşıya kaldıkları ölümcül riske dikkat çekildi.

'TÜM KÜRTLER HEDEFTE'

Komisyon eş sözcüleri Feleknas Uca ve Hişyar Özsoy’un imzasıyla gönderilen mektuplarda, işgalci saldırılara dair, bu saldırıların sadece egemen bir ülkenin sınır ya da hava sahasının ihlali olmadığı belirtildi. Mektupta, Türkiye’nin ülke içinde Kürtlere karşı baskıcı yöntemleri sürdürürken tüm Kürdistan'da Kürtlere yönelik saldırılarını rutinleştirdiğine dikkat çekildi.

HASTA TUTSAKLAR İÇİN HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

HDP ve DTK’ye yönelik siyasi soykırım operasyonları ve işkencelere değinilen mektupta, Deniz Yıldırım özelinde cezaevindeki hasta tutsakların durumunun aciliyeti de vurgulandı. Mektupta, Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT), Avrupa Konseyi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği gibi kurumlara COVID-19 koşulları altında cezaevinde yüksek risk altında bulunan hasta tutsakların hakları ve sağlıklarının korunması için harekete geçme çağrısında bulunuldu.