HDP, Gabriel Boric’in zaferini ve Şili halkını kutladı

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Şili Devlet Başkanlığı seçimlerini kazanan Gabriel Boric'i ve Şili halkını kutladı.

HDP Eş Genel Başkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Pazar günü gerçekleşen Şili Devlet Başkanlığı Seçimleri’nin 2’nci turunda Şili öğrenci hareketinin eski liderlerinden Gabriel Boric’in sol bloğun ortak adayı olarak Şili Devlet Başkanlığı görevine gelmesini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.

27 yaşındayken milletvekili olan öğrenci lideri Gabriel Boric, 35 yaşında ülkenin yeni devlet başkanı seçilerek, Şili siyasetinde yeniden sol rüzgarı estirdi. Boric, pazar günü Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Umut korkuyu yendi” demişti

Buldan ve Sancar, “Bu seçim zaferini Şili halkının demokrasi, adil paylaşım ve özgürlükler konusunda ortaya koyduğu mücadelenin bir sonucu olarak görüyor ve Güney Amerika’daki anti-faşist demokrasi mücadelesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. On yıllar boyunca Şili’yi halkın taleplerinden ve beklentilerinden uzak biçimde yöneten sağ-milliyetçi çizginin gerilemesi, Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde umudun artmasına vesile olacaktır” diye belirtti.

Eş Genel Başkanlar, “Başta kadınlar ve gençler olmak üzere Şili halkını kutluyor, Şili sol ittifakının adayı Gabriel Boric’e başarılar diliyoruz” diye ekledi.