HDP: Gezi yolumuzu aydınlatıyor

HDP MYK, yıl dönümünde Gezi Direnişi'ni selamladı, aynı şartların sürdüğünü belirtti ve direniş mesajı verdi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Gezi Direnişi'nin yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
"7 yıl önce Gezi Parkı’nda hayat bulan milyonların direnişinin yıl dönümündeyiz" diye başlayan açıklamada, "İstanbul’un merkezinde halkın ortak varlığı olan ağaçların bir rant için sökülmeye başlanması ve bir parkın nasıl düzenleneceğinin halka sorulmamasını protesto edenlerin başlattığı barışçıl itiraz ve demokratik sivil itaatsizliğe karşı AKP’nin cevabı şiddet oldu. Bu saldırı ve şiddet dalgası, 11 canı aramızdan aldı, binlerce kişiyi yaraladı. İktidarın nobranlığı büyürken, demokratik kamuoyunun sesi de ülkenin her tarafından yükselmeye başlayarak benzersiz bir direniş ruhu yarattı" denildi.

'DİRENİŞİ DOĞURAN KOŞULLAR DEĞİŞMEDİ'

"Umut ekilebilir, ürünü alınabilir bir şeydir. Gezi direnişi, kolektif bir umut hareketidir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Toplumsal gerçekliğimizin, hakikate yürüyen adımlarının tek bir adıma dönüşmesidir. Bu anlamda karanlıkta yaktığı ışık daima var olacaktır ve yolumuzu aydınlatacaktır.
Bizler, yani halklar, ötekiler; mücadelesini yürürken öğrenenler, emekle yoğuranlar, büyük bedellerle var edenler için bir ağaç etrafında toplanmanın anlamını iktidar sahipleri bilmez. Ağaç, Gezi’den beri bizim için bir yaşam dilidir. Bu dili milyonlar konuştu, konuşmaya devam edecek.
Bilindiği üzere bugün hâlâ o direnişi doğuran koşullar ve ortam değişmedi. Demokrasi, barış ve eşitlik için mücadeleyi büyütme ihtiyacı azalmadı, aksine arttı. Çünkü iktidar adalet ve özgürlüğü değil; adaletsizliği, gerginliği, kutuplaştırmayı, şiddeti, çatışmayı ve hukuksuzluğu büyüttü. Devlet, kendi vatandaşına savaş açarak, bunu sokakta gündelik bir ritüele dönüştürürken, onuru ile mücadele eden bizler, onuru ile söz kurmaya ve susmamaya devam ediyoruz.
Siyaseti rüşvet, adaleti yolsuzluk, dili zehirli ve vicdani kör bir rejimin tüm saldırılarına karşı park hepimizin, ağaç hepimizin, su hepimizin, hava hepimizin, dere hepimizin, toprak hepimizin ve yaşam hepimizin diyoruz."
HDP MYK, açıklamasının sonunda, "Nurhak’lardan Gezi Direnişi’ne özgürlük ve demokrasi için direnirken yitirdiğimiz canlarımızı tekrardan hürmetle yad ederken; mücadele sözümüzü yineliyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız" mesajlarını verdi.