HDP heyeti AK yeni Genel Sekreteri Buriç ile görüştü

Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreterliği'ne yeni seçilen, Marija Pejcinovic Buric HDP heyeti ile görüştü.

HDP heyetinin Marija Pejcinovic Buric ile görüşmesinde, AKPM Sol Birlik Grubu Başkan Yardımcısı ve HDP Dışilişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, AKPM eşitlik komisyonu başkan yardımcısı Feleknas Uca, HDP Avrupa Konseyi Temsilcisi Faik Yağızay yer aldı.

HDP heyetinin AK Genel Sekreteri ile gerçekleştirdikleri görüşmede, yerlerine kayyum atanan Kürdistan’daki Belediye eşbaşkanları ve yöneticilerinin durumu, halen hapiste tutulan HDP’nin eski eş genel başkanlarının aralarında bulunduğu Parlamenter ve diğer yöneticilerinin dava süreçleri gündeme geldi. Görüşmede ayrıca Kürt sorununun çözümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bu sahada anahtar konumdaki rolü de gündeme geldi.

HDP heyetinin kendilerine yönelik baskılar, Türkiye’de sayıları onbinleri aşan siyasi tutsakların sorunları, AİHM'in verdiği kararlara Ankara’nın yaklaşımı ve bu kapsamda Türkiye ile ilişkilerde AK’nin sorumluluklarının da hatırlattı.

HDP heyetinin Avrupa Konseyi’nin yerel yönetimlere dair uzman kürmu olan ve en etkili organları arasında olan Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi genel sekreteri ve genel direktörü ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Kürdistan’daki Belediye eş-başkanları ve yöneticilerinin durumunu uzunca değerlendirdikleri öğrenildi.