HDP ilçe binasına saldırı protesto edildi: Bizi korkutamazsınız

HDP Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırı protesto edildi, AKP-MHP iktidarına "Kürdü korkutamazsınız" mesajı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe Örgütü binasına yönelik silahlı ve bıçaklı saldırıda 2 kişi yaralandı.

Saldırı haberinin duyulması üzerine ilçe binasına gelen partililer, Şirinevler Meydanı’na geçerek açıklama yapmak istedi. Türk polisi partilileri engellemeye çalıştı.

Engellemeye tepki gösteren HDP İstanbul il Eşbaşkanı İlknur Birol, "Faşist zihniyet bilsin ki; HDP diz çökmedi, çökmeyecek. Öldürmekle boynumuzun eğileceğini düşünüyorlarsa akıllarından şaşarım. Biz halkız. Daha önce nasıl bu planları bertaraf ettiysek yine ederiz. Omzunda apolet olan, elinde güç olduğunu zanneden bu faşist zihniyet ülkeden defolup gidene kadar mücadele edeceğiz. Bu saldırılar sistematiktir. Bilin ki dimdik ayakta olacağız. Korkmuyoruz, sinmiyoruz. Size biat etmedik, etmeyeceğiz" dedi.

Birol, "Herkes bilsin ki boynumuzu vermeyiz. Uysal koyun zannetmeyin bizi. Senelerce yaktınız, katlettiniz ama yine buradayız. Sizden büyük halk var. Ne Kürdü korkutabilirsiniz ne de devrimcileri yıldırabilirsiniz" diye belirtti.

Demokratik bir ülkeyi inşa edeceklerinin altını çizen Birol, “Cinayet, katillik, hırsızlık sizde. Bu ülke inşası sizinle olmuyor. Sizden büyük halk var dedik. Bu bütün demokrasi güçlerine yapılan bir saldırıdır.  Kim bilir hangi yaldızlı koltukta, karanlık odalarda planlar yaparak partimizi sindirmeye çalışıyorlar. Onlara buradan, ilçemizin önünden sesleniyorum: Plan yapmayın, bozacağız. Biz yolumuzu açacağız” şeklinde konuştu.

Ardından söz alan HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise “Katilleri engellemeyenler bugün yine bizi engellemek istiyor. Üstelik bunu bir katliam girişimin olduğu anda yapıyorlar. İstediğiniz kadar bunu yapın, asla geri çekilmeyeceğiz. Partimizin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar gelene kadar burada oturma eylemine devam edeceği” diye konuştu.

OTURMA EYLEMİ

Halk oturma eylemine devam ediyor. Oturma eyleminin yanı sıra ilçe önündeki polis ablukası da sürüyor. Halk, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın ziyaretini bekliyor. Desteğe gelen sosyalist parti temsilcileri de söz alarak saldırıyı kınadı.