HDP kongre hazırlıkları tamam, hedef 10 bin kişi!
HDP İstanbul İl Örgütü, 11 Şubat günü Ankara'da gerçekleştirilecek kongre hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. Kongreye 10 bin kişi bekleniyor.
HDP İstanbul İl Örgütü, 11 Şubat günü Ankara'da gerçekleştirilecek kongre hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. Kongreye 10 bin kişi bekleniyor.
Mezopotamya ajansının haberine göre Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İstanbul İl Örgütü, partilerinin 11 Şubat'ta Ankara'da düzenleyeceği kongreye katılım sağlamak amacıyla yürüttükleri çalışmaları tamamladı.
Kongre örgütlemesinde olan HDP İstanbul İl Eşbaşkan Yardımcısı Cengiz Uzuner, olağanüstü olan ülke şartlarında yapacakları kongrenin olağan durumdan çıktığını belirtti.
Uzuner, “11 Şubat'ta Ankara’ya sadece PM, MYK, Eşbaşkan seçmeye değil, savaşa, tek tipe, baskılara, zulme, yolsuzluğa, yoksulluğa hayır demeye gideceklerini” ifade etti.
Savaş hükümetinin savaşla kendisini idame ettirmeye çalıştırdığını, kendilerinin de buna uygun bir kongre süreci yaşadıklarını belirten Uzuner, şöyle konuştu: "Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev bütün muhalifler 11 Şubat'ta Ankara'da neden olunmaları gerektiğinin farkındadır. Daha önce yaptığımız çalışmaların çok üstünde ciddi bir çalışmayı bu kongre sürecinde yürütüyoruz. Bu çalışmalardan, halkımızın öfkesinin örgütlü güce dönüştüğünü çıkardığımızı söyleyebiliriz. İktidar bunu gördüğü için de her gün gözaltı ve tutuklamalarla bu gücü bastırmak istemektedir. Artık Türkiye Cumhuriyeti'nin adı bize göre değişmiş, ‘Zindan Cumhuriyeti’, ‘Cezaevi Cumhuriyeti’ olmuştur. Buna karşı antifaşist mücadeleyi geliştiren bir yöntem izliyoruz.”
11 Şubat'ın kendileri için mücadelenin yükseltildiği gün olacağını söyleyen Uzuner, "İstanbul'daki çalışmalarımız 39 ilçemizin tümünde, mahalle mahalle, tek tek bireylerle görüşülerek isim isim listeler tutuldu” dedi.
Uzuner, şöyle devam etti: “Hedefimiz 10 bin kişi ile Ankara'da olmaktı, fakat şu anda bazı ilçelerden gelen sayılarla 10 bin kişiyi aştığımızı söyleyebilirim. Bazı ilçelerde özel araçlarla, otobüslerle, uçakla, direkt otogardan bilet alıp gidenler var. Tamamının isimleri, telefonları bizde mevcuttur. Tüm tedbirlerimizi aldık. Her ilçe kendi planlamasıyla gidecek ancak il yönetim kurulu üyelerimiz bütün ilçelerde örgütün, araçların başında olacaktır."
Sadece HDP'lileri değil, tüm demokrasi güçlerini Ankara'ya davet eden Uzuner, “Halkımız HDP'nin çağrılarına dünden daha fazla ilgi duymaktadır. Bu da korku duvarının aşıldığı, tam tersine cesaretin bulaştırıldığı bir dönem olarak algılanabilir. Halkta hiçbir tedirginlik, geri çekilme yoktur. Gemileri yaktık, faşizmi yıkacağız, faşizme teslim olmayacağız" diye konuştu.
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir de, “Pazar günkü kongremiz ayakta kalma, örgütlü olarak direnme aşamasından çok, yeni bir çıkış yapma ve artık bu sürecin de başka bir noktaya evriltilmesi gerektiğine ilişkin mesajı içerecektir” dedi.
Demir, “HDP bundan sonra alanda, sahada, halkla, kitlelerle daha sıkı bağ kuran ve bu gidişata da 'dur' diyebilen bir güç olduğu gösterecektir" diye ekledi.