HDP kongresinin hazırlıkları tamamlandı

HDP'nin 3 Temmuz Pazar düzenlenecek 5’inci Olağan Büyük Kongresi'nin hazırlıkları tamamlandı.

HDP'nin “Çözüm Biziz, Sözümüz Var” şiarıyla 3 Temmuz Pazar günü Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleştireceği 5’inci Olağan Büyük Kongresinin hazırlıkları tamamlandı. Siyasi soykırım saldırılarının hedefinde olan HDP'nin esas olarak “Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm” perspektifiyle gerçekleştirilecek bu kongresinde, HDP fikriyatındaki ısrar ve Üçüncü Yol siyasetindeki kararlılığı ön plana çıkacak.
Kongreye şu parti, kurum ve çevreler de katılacak:
"Bileşen partiler, HDK, DTK, HDP'nin bileşeni olduğu 7’li ittifak, CHP, DEVA, Gelecek, Saadet, Tek Parti, Sol Parti, TKP, Kürdistan İttifak partilerinin temsilcileri; Cumartesi Anneleri, Barış Anneleri, Roboski, Sivas, Suruç ve Ankara, Konya, Gezi, Paris katliamlarında ve Cizre bodrumlarında katledilenlerin aileleri; Şenyaşar, Tahir Elçi, Medeni Yıldırım, Deniz Poyraz ve Garibe Gezer’in ailesi ile tutsak siyasetçilerin aileleri; aydın, yazar ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 400’ü aşkın kurum temsilcisi ve şahsiyet."
Ayrıca Avrupa ve Ortadoğu’dan çok sayıda siyasi parti temsilcisi, siyasetçi ve aktivistin de aralarında bulunduğu 100’ü aşkın delegasyon da kongrede bulunacak.

YARIN YOLA ÇIKILIYOR

1050 resmi delegenin oy kullanacağı kongreye yaklaşık 50 bin kişinin katılımı planlanıyor ve kongre katılımcıları yarın itibarıyla illerden Ankara’ya doğru yola çıkacak.

Kongrede 100 kişilik asil, 50 kişilik yedek ve 30 kişilik fahri PM (Parti Meclisi) üye listeleri ve Eş Genel Başkanlar seçilecek. Mutabakat Komisyonunun çalışmasını yürüttüğü yeni yönetim ve PM için çeşitli çevrelerden yüzlerce başvuru geldi. PM’nin büyük oranda değişeceği kongrede ayrıca Merkezi Disiplin Kurulu ve Uzlaşma Kurulundaki isimler de yenilenecek. Ayrıca farklı çevrelerden yazar, aydın, sanatçı, siyasetçinin yer alacağı geniş bir Danışma Kurulu da oluşturularak delegasyonun onayına sunulacak.