HDP'li Güzel'in rehin alınması protesto edildi

Van’da HDP’li Semra Güzel’in rehin alınması protesto edildi.

Dokunulmazlığı gasp edilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Semra Güzel’in rehin alınması Van’ın Edremit ilçesinde protesto edildi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Star Kadın Derneği, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Barış Anneleri Meclisi üyeleri eyleme katıldı.

HDP binası önünde yapılan eyleme ayrıca HDP Milletvekili Muazzez Orhan da katıldı.

Eylemde Kürtçe “Semra Güzel halkın vekilidir, kadınların iradesidir, başımızı eğemezsiniz” pankartı taşındı. Halk sık sık “Kürtler baş eğmiyor” sloganı attı.

HDP Van İl Örgütü Eşbaşkanı Handan Karakoyun, Güzel’in iddia edildiği gibi Edirne’de değil, İstanbul'da gözaltına alındığına işaret ederek, “Peruk taktığına, kendisini kamufle etmeye çalıştığına ilişkin haberler gerçek dışıdır” dedi.

Güzel’in her türlü zorluğa karşı mücadele ettiğini belirten Karakoyun, “Bugüne kadar her türlü saldırıya karşı direnmiş, cesaretle mücadele etmiş hiçbir arkadaşımızın mücadeleden ve onun gerektirdiği bedellerden kaçması söz konusu değildir. Elbette bu iktidarın denetiminde olan, siyasallaşan yargıya güvenmiyoruz. Bu yargının tarafsız, bağımsız ve vicdani bir karar vereceğine inanmıyoruz. Ancak AKP zihniyetiyle mücadele ettiğimiz gibi onun her türlü aparatıyla da mücadele etmeyi ilke edinmiş bir siyasi partiyiz” diye konuştu.