HDP’li vekil Ömer Öcalan, Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Urfa Adliyesi önüne “Adalet” nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesini ziyaret eden HDP Milletvekili Ömer Öcalan, “Büyük bir zulüm ve haksızlık var, adalet yok. Bugün bu aileye zulüm yapanlar yarın yargılanacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Urfa Adliyesi önünde 49 gündür adalet talep eden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti. Milletvekili Öcalan’a HDP Haliliye İlçe Eşbaşkanı Müslüm Arslan da eşlik etti.

Ziyaret ardından konuşan Ömer Öcalan, “Bir aileden 3 kişi katledildi. Üstüne birini cezaevine hapsettiler. Mücadelelerini sürdüren aile günlerdir gelip adliye önünde adalet arıyor” dedi.

Öcalan, “Büyük bir zulüm ve haksızlık var, adalet yok. Bugün bu aileye zulüm yapanlar yarın yargılanacaktır. Aile birçok kesim tarafından sahiplendi. Bu sahiplenmeden bile rahatsız oluyorlar. Biz bu aileye yaşatılanları lanetliyoruz. Toplumun bir bütününe zulüm ediliyor. Ailesi yok edilmiş bir insana ‘git evine otur’ deniliyor. Bu kabul edilemez. Şenyaşarlar adaletin ve hakikatin peşinde. Biz de sonuna kadar Şenyaşar ailesinin yanında olacağız” diye ekledi.