HDP: Milyonlara yetecek TOMA’nız, biber gazınız yok!

Halkların Demokratik Partisi (HDP), belediye gasplarını yönelik protesto eylemlerinde polisin şiddetli saldırılarına tepki göstererek, milyonları durdurabilecek TOMA ve biber gazının olmadığını belirtti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, “Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine yapılan 19 Ağustos Darbesi’nin hemen akabinde başta Kürt illeri olmak üzere, Türkiye’nin çeşitli illerinde barışçıl ve demokratik protestolara yönelik polis şiddeti dozunu arttırarak devam ediyor” dedi.

“Halka orantısız ve ağır bir şiddet uygulanıyor” tepkisinde bulunan Başaran, “Milletvekilleri özellikle hedef alınarak darp ediliyor. Mardin’de bir yurttaşın bacağı polis tarafından kırılıyor; Van’da polis bir eylemciyi tekme, kask, cop ve masa kullanarak adeta öldürmeye çalışıyor” diye belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gasp edilen belediyelerin hesabını soran halka ve halkın seçtiklerine coplar, kalkanlar, tazyikli sular, polis kaskları ve biber gazları ile saldıran kolluk güçleri, şiddetin dozunu günbegün yükseltiyor.

Diyarbakır’da, Van’da, Mardin’de, İstanbul’da, Muğla’da, Adana’da, Mersin’de ve Ankara’da demokratik protesto hakkını kullanan yurttaşların ve milletvekillerinin ağır polis şiddetiyle karşı karşıya bırakılması, AKP-MHP iktidarının ne denli büyük bir acz içine düştüğünün ve hukuksuzluğun kanıtıdır. İşledikleri gasp suçunu örtmek için iyice saldırganlaştıkları açıktır.

Bu şiddet, hukuksuzluk ve saldırganlık kabul edilemez. İnsan haklarından, hukuktan, demokrasiden yana olan herkesi, bu amansız şiddeti ve emri verenleri kınamaya ve protesto etmeye; belediyelerin gaspına karşı mücadele edenlerin yanında durmaya davet ediyoruz.

AKP iktidarına sesleniyoruz: Kaynaklarını yandaşlarınıza peşkeş çekmek için el koyduğunuz belediyelerimizin her santiminde milyonlarca insanın emeği ve alınteri vardır. Hakkını gasp ettiğiniz milyonlarca insana yetecek ne tomanız ne de biber gazınız var.

Halkların Demokratik Partisi’ne ve seçmenlerine, Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı güttüğünüz bu kin ve nefret, halka uyguladığınız bu zulüm, sizler için yaklaşan sonu hızlandırmaktan başka bir işe yaramayacak.”