HDP'nin İstanbul mitingi için çağrı

HDP’nin 17 Haziran Bakırköy Halk Pazarı’nda yapacağı mitinge katılım çağrısında bulunuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) bileşenleri, sivil toplum kuruluşları HDP’nin 17 Haziran’da Bakırköy’de yapacağı İstanbul mitingine katılım çağrısında bulunmak amacıyla HDP İstanbul İl Örgütü binasında ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi, Emek Partisi (EMEP),Türkiye Özgürlük Partisi (TÖP), Bir Adım Daha İnisiyatifi, Yeni Demokrat Kadın (YDK) ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

'FAŞİST İKTİDAR KARŞISINDA BİRLEŞİLDİ'

Toplantıda ilk olarak konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir, 24 Haziran seçimlerinin açıklandığı günden bu yana sol, sosyalist ve demokrat yapıların yan yana gelerek, faşist iktidarın karşısında devrimci güç birliği içerisinde olduğunu söyledi. Demir, “AKP’nin 16 yıldır yaşattıklarının yanında iktidardan inmesi için bu birleşik güçler bir araya geldi ve karar aldı. Yeni bir yaşamın yolunun açılması için topluma umut veren bir ses olarak sokağa çıktık. Bir sürecin kapanıp yeni bir sürecin açılması açısından son bir hafta kala kitlesel bir miting yapacağız” diye konuştu.

'DEMOKRASİ İTTİFAKI'

Ortak basın metnini ise Bir Adım Daha İnisiyatifi’nden Özge Akman okudu. Seçimlerin OHAL'in gölgesinde ve eşitsiz koşullarda baskı altında yapılacağını söyleyen Akman, “Kürt illerinde yüzbinlerce seçmenin ‘taşımalı sistemle’ yerleşim yerlerinin dışında oy kullanmaya zorlanması halkın iradesinin gaspına yönelik girişimdir. Medyanın tek taraflı yayınlar yapması, HDP binalarına, seçim irtibat bürolarına, stantlarına, araçlarına yapılan saldırılara karşı 24 Haziran seçimlerine demokrasi güçleriyle kurduğumuz ittifakla hazırlanıyoruz. Ülkenin dört bir yerinde işçilerle, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, halklarla buluşuyoruz” dedi.

'TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GÖMECEĞİZ!'

Kurulan AKP- MHP ittifakına ve medyanın ambargosuna rağmen halklarla birebir temas kurarak 24 Haziran seçimlerindeki politik hattı ördüklerine dikkat çeken Akman, “Halkın iradesini, oyunu demokrasi ve özgürlüklerden yana kullanması çağrımızı tekrarlayacağız. Bölge, ilçe mitingleriyle sesimizi herkese ulaştıracağız. Tekçi anlayışı tarihin çöplüğüne gömeceğimizden şüphemiz yok” dedi.

'DİKTATÖRE KARŞI MİTİNGDE BULUŞALIM'

Akman, son olarak 17 Haziran Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda saat 17.00’de yapılacak İstanbul mitingine şu sözlerle katılım çağrısında bulundu: “HDP  Eş Genel Başkanımız sayın Pervin Buldan, Ahmet Türk, HDP bileşenleri ve ittifak güçleriyle İstanbul milletvekili adaylarımızın katılacağı, sanatçıların özgürlük türküleri söyleyeceği  büyük İstanbul mitingini gerçekleştireceğiz. Bizler faşizme teslim olmayanlar, halkların eşitliğinden yana olanlar, her türden sömürüye son diyenler, genç başladık, genç başaracağız diyenler, kadın cinayetlerine, şiddete, tacize, tecavüze hayır diyenler, doğa katliamlarına hayır diyenler, inançların özgürlüğünden yana olanlar, eşit, özgür bireyler olarak demokratik bir Türkiye'de yaşamak isteyenler, yeni yaşam için buluşuyoruz. 17 Haziran Pazar günü Bakırköy Halk Pazarı'nda faşizme karşı demokrasi ve  özgürlüğün sesini yükselteceğiz. 24 Haziran'da tüm emek, barış, demokrasi güçleri olarak; gericiliğe, ırkçılığa, cinsiyetçi, tekçi anlayışa, tek adam saltanatına birlikte son vereceğiz. Savaşa karşı barışı, diktatörlüğe karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü savunan herkesi güç, sesimize ses katmaya davet ediyoruz.”