HDP önünde oturan grup JİNNEWS muhabirine saldırdı

Haber takibi için HDP Amed il binasına giden JİNNEWS muhabiri Gülistan Azak bina önünde polis eşliğinde oturan grup tarafından saldırıya uğradı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü önünde polis eşliğinde oturan grup, JİNNEWS muhabiri Gülistan Azak’a fiziki saldırıda bulundu. Haber takibi için HDP Amed binasına gitmek isteyen Azak’a HDP önünde bekleyen kadınlardan biri ayakkabı fırlatarak, fiziki olarak darp etmek için yaklaştı. Polisin seyirci kaldığı olayda Azak’ın yardımına HDP’liler yetişti. 

'KÜFÜR VE HAKARET EDİYORDU'

Azak yaşananlara ilişkin şunları aktardı: "Haber takibi yapmak üzere gittiğim il binasının polislerce ablukada olduğunu gördüm. Polis bariyerleri ile kapatılan ilk ablukaya ulaştığımda polisler girişin yasak olduğunu belirttiler. Bunun üzerine basın kartımı gösterdim. Burada polisler tarafından üst ve çanta aramam yapıldıktan sonra geçtim. Az ileride partinin kapısının da aynı bariyerlerle kapatılmış olduğunu görünce burada bulunan polislerden birine nasıl gireceğimi sordum. İl binasına girmek istediğimi duyan nöbet tutan kadınlardan biri ayağındaki ayakkabıyı çıkarıp bana fırlattı ve koşarak yanıma gelip saçımı çekmek istedi. Bu sırada bana küfür ve hakaret ediyordu. Polisler bu sırada beni kolumdan tutarak bariyerlerle kapalı olan il binasının kapısına doğru sürükledi . Burada kısmen açık olan bir alandan içeri girebileceğim belirtildi. Gürültü nedeniyle kapı girişine gelen partililer tarafından hızlıca içeri alındım. Korkmuş olabileceğimi düşünerek su ikram ettiler.”